Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi reguli de selectare a medicului de familie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Naţională de Asigurări în Medicină și Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale stabilesc noi reguli de selectare a medicului de familie de către pacient.

CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova îşi pot schimba medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară pe tot parcursul anului, peste şase luni de la ultima schimbare sau înregistrare. Noile reguli au fost făcute publice în cadrul unei conferințe de presă organizată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, și directorul general al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), Dumitru Parfentiev.

La spital - Sputnik Moldova
Cât va costa în 2018 polița de asigurare medicală în Moldova

În cazurile când persoana îşi stabileşte locul de trai în altă localitate, inclusiv în alt sector al municipiului Chişinău, schimbarea medicului de familie şi a instituţiei medicale are loc imediat.

Persoanele care se vor înregistra pentru prima dată sau îşi vor schimba medicul de familie în cadrul aceleiaşi instituţii vor depune cererea la medicul ales şi vor beneficia de serviciile acestuia începând cu data acceptării cererii de către medic.

În acelaşi timp, cei care vor opta pentru un medic de familie dintr-o altă instituţie medico-sanitară vor beneficia de serviciile medicului ales din momentul efectuării modificărilor în sistemul informaţional al CNAM. Pentru aceasta ei vor depune personal cererea acceptată de medic la serviciile de relaţii cu beneficiarii ale CNAM.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină desfășoară, până pe 31 martie 2018, campania anuală de informare a populaţiei despre drepturile şi obligaţiile beneficiarilor în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, acţiune susţinută de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

Fluxul de știri
0