Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât va costa în 2018 polița de asigurare medicală în Moldova

© Sputnik / Анатолий Медведь / Accesați arhiva multimediaLa spital
La spital - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații din Parlamentul Republicii Moldova urmează să voteze în curând proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor, prin care se stabilește prețul poliței medicale în Moldova

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în anul 2018 nu se va schimba și va rămâne aceiași ca și în anul curent. Potrivit proiectului Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor (FAOAM), ce urmează să fie discutat și adoptat de Parlament, prețul poliției de asigurare medicală va rămâne neschimbat și va constitui în anul 2018, la fel ca în acest an – 4056 de lei.

Polita medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Penalitate și amendă pentru moldovenii care nu-și procură polița medicală

Conform documentului, mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală în anul 2018 constituie 6642 de lei, cu 2586 de lei mai mult decât costă în prezent. Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, care este autorul proiectului, dă asigurări însă că prețul poliției de asigurare medicală va rămâne neschimbat. 

”Ținându-se cont de situația economico-financiară complicată, ce se reflectă asupra posibilităților financiare ale populației, prin derogare de la prevederile legii, proiectul prevede păstrarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă la nivelul anilor 2014-2017 sau 4056 de lei”, se menționează în textul documentului. 

În proiectul legii FAOM pentru anul 2018 este păstrată reducerea primei de asigurare medicală cu 50 la sută pentru majoritatea categoriilor de plătitori și cu 75 de la sută pentru proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, în cazul achitării acesteia până la 1 aprilie 2018. 

Potrivit proiectului Legii, sunt prevăzute la venituri și la cheltuieli în sumă de câte 6 766 609 100 de lei. 

Fluxul de știri
0