Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre sistemele Aegis din România: Cum va reacționa Rusia

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaЕжегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина
Ежегодная большая пресс-конференция президента РФ Владимира Путина - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a răspuns la întrebarea unui jurnalist despre acordurile internaționale privind rachetele de rază medie și mică

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Șeful statului rus a declarat că Rusia nu are de gând să se retragă din acordurile internaționale privind sistemele de rachete (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty).

"Nu avem de când să ne retragem din vreun acord", a subliniat șeful statului rus.

A doua parte a întrebării a vizat cheltuielile militare.

President of the Arab Republic of Egypt Abdel Fattah el-Sisi (right) and President of the Russian Federation Vladimir Putin at the meeting in Cairo - Sputnik Moldova
Rusia
Ce a făcut Vladimir Putin, luni, în Siria, Egipt și Turcia. Temele abordate

"Vom asigura securitatea noastră fără a ne angaja în cursa înarmărilor", a promis Putin.

"Cheltuielile militare sunt echilibrate, astfel încât să ne asigurăm securitatea și să nu dăunăm economiei noastre", a mai spus el.

"Cheltuim 46 de miliarde de dolari pentru sfera militară", a precizat președintele rus. El a adus exemplul SUA, în cazul căreia cifra este de aproximativ 700 de miliarde de dolari.

„Ei au instalat sisteme de apărare antirachetă Aegis în România, le-au scos de pe mare, însă aceste sisteme pot fi înlocuite ușor cu rachete de rază medie de acțiune. Dacă vor continua în aceeași manieră, nu va duce la nimic bun. Nu avem de gând să reacționăm la fel, ne vom abține”, a subliniat Vladimir Putin.

Conferința de presă ținută astăzi este a treisprezecea a lui Vladimir Putin. La ea participă atât jurnaliști ruși, cât și străini.

În acest an, numărul jurnaliștilor care participă la eveniment a depășit recordul de anul trecut, fiind acreditați 1640 de jurnaliști la eveniment. Alături de jurnaliștii din regiunile Rusiei sunt reporteri din SUA, Germania, Japonia, Franța, China, Polonia și alte țări.

Fluxul de știri
0