Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul polonez de Interne a șocat Europa: Ați stors de bogății Africa și Asia

© AP Photo / Emilio MorenattiMigranți
Migranți - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne al Poloniei a șocat Europa de Vest cu o declarație despre imigranți și coloniile din care unele state au stors bogății

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. Ministrul polonez de Interne, Mariusz Błaszczak, a declarat anterior că țara sa preferă să fie sancționată de UE, decât să accepta imigranți pe teritoriul său.

Mai mult decât atât, demnitarul a făcut o declarație surprinzătoare, spunând că problema imigranților nu vizează Polonia, ci țările din vestul Europei.

SIS a contracarat o acţiune de păstrare şi eventuală comercializare ilegală a armamentului - Sputnik Moldova
Vin în Moldova să facă studii la medicină, dar se apucă de traficat moldovence

„Aceste țări (din vstul Europei, red.) au avut la timpul lor colonii. Ele au folosit bogățiile Africii sau Asiei… Iar astăzi se face o tentativă de a arunca sarcina stingerii acestor datorii inclusiv asupra Poloniei", a spus ministrul.

În opinia lui „asta nu este corect și nu cadrează cu regulile", iar Polonia se pronunță împotrivă.

Błaszczak susține că principiul replasării va aprofunda și mai mult conflictul, precum și proporțiile fluxului de imigranți ilegali.

Acest subiect va fi discutat joi la întâlnirea miniștrilor de Interne ai țărilor UE.

Marți comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopulus, a declarat că în iunie Comisia Europeană va amenința Polonia și Ungaria cu sancțiuni, în cazul în care aceste două țări nu vor începe să primească în decurs de o lună refugiați care se află la moment în Grecia și Italia.

Fluxul de știri
0