Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce făcea tânăra de 17 ani noaptea, în casele oamenilor, când aceștia erau acasă

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaКлючи в дверном замке
Ключи в дверном замке - Sputnik Moldova
Abonare
Surpriză: Cel mai abil spărgător de apartamente din Capitală este o puștoaică de doar 17 ani, care dădea lovitura noaptea, când stăpânii dormeau.

CHIȘINĂU, 14 dec — Sputnik. Este greu de crezut, dar așa este: cel mai abil spărgător de locuințe care "opera" în municipiul Chișinău este o puștoaică de doar 17 ani, din raionul Ialoveni. Măiestria ei a ajuns la culmi nemaiîntâlnite: adolescenta spărgea locuința pe timp de noapte chiar dacă stăpânii acesteia erau acasă, reușind să se strecoare ca o fantomă, să fure bunuri și cu aceeași abilitate să dispară, fără ca să poată fi observată prezența ei în locuință.

© Poliția Capitalei Spărgător de locuințe, o tânără de 17 ani
Spărgător de locuințe, o tânără de 17 ani - Sputnik Moldova
Spărgător de locuințe, o tânără de 17 ani

Adolescenta de 17 ani, care este originară dintr-o localitate din raionul Ialoveni, a fost identificată de poliţiştii din sectorul Centru, fiind bănuită şi cercetată penal pentru un șir de spargeri de locuinţe comise în Chișinău. Conform informaţiilor preliminare făcute publice de Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, adolescenta ar fi fost implicată în cel puţin două furturi din locuinţe, iar anterior a fost documentată penal în cel puţin alte zece cazuri similare.

Вор - Sputnik Moldova
Păzea! Vin sărbătorile de iarnă și odată cu ele și hoții de apartamente

Oamenii legii spun că tânăra infractoare și-a recunoscut vina în cadrul audierilor, povestind cu lux de amănunte cum pătrundea în locuințe.

Ea spune că pătrundea în apartament pe timp de noapte, când uşa de acces nu era încuiată sau geamul era semideschis, iar proprietarii dormeau sau nu erau acasă. Prin această metodă ar fi pătruns într-un apartament din strada Mihai Eminescu şi într-o casă pe pământ din strada A. Bernardazzi. Din respectiva locuință ea a furat un telefon mobil, acte de identitate şi un portmoneu cu bani.

Potrivit proprietarilor, suma pagubelor pricinuite ar depăşi 32 000 de lei.

Acum adolescenta este cercetată penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Fluxul de știri
0