Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Păzea! Vin sărbătorile de iarnă și odată cu ele și hoții de apartamente

© Sputnik / Miroslav RotariВор
Вор - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile de iarnă sunt motiv de bucurie și veselie pentru toată lumea. Doar că pentru unii, în această perioadă, bucuria s-ar putea să treacă în scârbă. Și asta pentru că în această perioadă își intensifică activitatea hoții de apartamente, care profită de faptul că stăpânii sunt plecați de acasă sau manifestă lipsă de vigilență.

CHIȘINĂU, 11 dec — Sputnik. În ajunul sărbătorilor de iarnă, Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău vine cu un șir de recomandări privind prevenirea furturilor din apartamente şi case. Oamenii legii spun că, în această perioadă, hoții profită de faptul că proprietarii nu sunt acasă sau nu manifestă vigilență fiind luați de valul sărbătorilor.

Вор - Sputnik Moldova
Societate
Hoții au dat iama în apartamentele din Capitală. – VIDEO

Iată care sunt recomandările polițiștilor făcute proprietarilor de imobile:

— Instruiți copiii să reacționeze promit în situațiile în care persoane necunoscute încearcă să-i convingă că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu părinții lor, care i-au trimis să ia cheile locuinței sau bunuri din casă.

— Nu admiteți în apartamente persoanele care încearcă să vă vândă la domiciliu veselă, detergenți, bijuterii și altele. Aceștia pot fi hoți care au venit să fure, iar comerțul pe care chipurile îl practică este doar o metodă de a vă distrage atenţia.

— Proprietarii apartamentelor situate la parter să nu lase deschis geamul de la baie în timpul nopţii. Să monteze grilaje metalice sau sisteme de alarmă la ferestrele expuse pericolului de escaladare.

— În cazul în care plecaţi de acasă, în concediu sau în zile de odihnă, apelaţi la o cunoștință sau vecin de încredere ca să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de contact, la care puteţi fi sunat în caz de necesitate.

Fluxul de știri
0