Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O fracțiune ar putea să dispară din Parlamentul Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Din cele cinci fracțiuni din Parlamentul Republicii Moldova, una ar putea să dispară

CHIȘINĂU, 14 mai – Sputnik. Una dintre cele mai mari fracțiuni din Parlamentul Republicii Moldova, care a ocupat în urma alegerilor legislative din noiembrie 2014 locul doi după numărul de mandate, riscă să fie desființată. 

Sinking Titanic - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se scufundă Titanicul. Din PLDM a rămas doar P

Este vorba despre fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Liberal-democrații au obținut, după scrutinul din 2014, 23 de mandate în Parlamentul Moldovei, după PSRM care a intrat în forul legislativ cu 25 de deputați.

Fracțiunea PLDM era urmată, după numărul de mandate, de comuniști – cu 21 de deputați, PD – cu 19 mandate și PL – cu 13 deputați. 

Acum în fracțiunea PLDM au mai rămas, deocamdată, cinci deputați. Este vorba despre Tudor Deliu, Iurie Țap, Vadim Pistrinciuc, Maria Ciobanu și Grigore Cobzac.

Ultimul deputat, care a intrat în Parlament pe listele PLDM după ce Liliana Palihovici și-a depus mandatul, a anunțat că va face parte din grupul deputaților neafiliați. Tudor Olaru a declarat la ultima ședință a Parlamentului că va susține inițiativele bune, cu parcurs european și care vizează îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Astfel, din 23 de mandate la începutul actualei legislaturi a Parlamentului, fracțiunea PLDM a rămas doar cu 5 deputați. Potrivit Regulamentului Parlamentului, fracțiunea își încetează existența dacă numărul membrilor ei este mai mic de 5 sau dacă fracțiunea înaintează o rezoluție în acest sens.

Popularitatea PLDM a scăzut vertiginos după ce liderul acestei formațiuni, Vladimir Filat a fost învinuit și condamnat la 9 ani de închisoare cu executare pentru corupere pasivă și trafic de influență. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0