Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Belarus, gata să investească în sectorul vinicol din Moldova

© gov.mdÎntrevederea premierului moldovean Pavel Filip cu vicepremierul belarus Mihail Rusâi
Întrevederea premierului moldovean Pavel Filip cu vicepremierul belarus Mihail Rusâi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Pavel Filip a discutat cu vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, despre relațiile comercial-economice dintre cele două țări.

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a avut, vineri, o întrevedere cu viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi.

Şeful Guvernului a menţionat caracterul dinamic al relaţiilor bilaterale, amintind în acest sens discuţiile constructive purtate în timpul vizitei Prim-ministrului belorus, Andrei Kobeakov, în Republica Moldova, precum și dialogul foarte bun avut cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lucaşenco, în cadrul reuniunii CSI de la Bişkek.

Filip a precizat că aceste discuţii au generat rezultate concrete, între care crearea unor grupuri de lucru mixte de colaborare în domeniul semincer, al medicamentelor, agricol, precum și în sectorul îngrăşămintelor minerale.

Porumb, recoltă - Sputnik Moldova
Moldova și Belarus pun la cale o mega-afacere cu porumb moldovenesc

Vicepremierul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, a afirmat că partea belorusă este interesată de continuarea cooperării cu Republica Moldova în sectorul vinicol şi în domeniul de producere a tractoarelor şi troleibuzelor. Oficialul a propus convocarea Comisei mixte interguvernamentale moldo-beloruse pentru colaborare comercial-economică de două ori pe an, astfel încât toate măsurile ce pot fi luate în  beneficiul cetăţenilor ambelor state, sa fie discutate și  puse în aplicare în mod operativ.

Republica Belarus se numără printre primii opt cei mai importanţi parteneri comerciali ai Republicii Moldova. În anul 2015 schimburile comerciale dintre cele două state au constituit 215,7 milioane de dolari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0