Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deznodământul e aproape. Miercuri va fi prezentat noul șef al CNA

© Photo : Privesc euCNA НАЦ
CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Membrii comisiei juridice, numiri și imunități au anunțat că vor face public numele învingătorului în ziua de miercuri, 13 decembrie

CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități a organizat marți, 12 decembrie, ultima etapă a concursului pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție. Patru pretendenți la șefia CNA și-au demonstrat astăzi abilitățile în cadrul interviului organizat de deputații din comisia juridică. 

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
CNA rămâne fără director. Viorel Chetraru își încheie mandatul

La interviu, care a fost public, au participat patru candidați. Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”; Bogdan Zumbreanu – Șef al Direcției generale urmărire penală a CNA; Igor Carlașuc – Șef direcție generală asigurare operativă a CNA și Sava Maimescu – conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat.

Aceștia și-au prezentat programul managerial la șefia CNA și au răspuns la întrebările deputaților.

Membrii comisiei au anunțat că vor face public învingătorul în ziua de miercuri, 13 decembrie. Candidatura selectată în urma interviului va fi propusă plenului Parlamentului spre examinare și votare.

Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, a expirat pe 25 octombrie 2017. Potrivit legislației naționale, directorul CNA este numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Funcția de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Fluxul de știri
0