Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care sunt zonele cu cel mai mare număr de accidente din Chișinău

© SputnikAccident în Chișinău
Accident în Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Cu ceva timp în urmă, şeful adjunct al Poliției Capitalei Silviu Mușuc a trecut în revistă zonele din Chișinău în care au loc cele mai multe accidente rutiere, situaţia fiind valabilă şi în prezent

CHIȘINĂU, 11dec — Sputnik. În sectorul Botanica al Capitalei sunt înregistrate cele mai multe accidente rutiere, iar tendința de creștere a numărului acestora persistă în continuare, declara Silviu Mușuc, șeful adjunct al Poliției Capitalei.

Cele mai periculoase sectoare

Potrivit lui Mușuc, în doar opt luni ale anului curent, au fost înregistrate 818 accidente grave. Ca urmare, 40 de persoane au decedat și aproape o mie au avut de suferit. Totodată, la Botanica s-a înregistrat o pătrime din numărul total de accidente: 202, soldate cu 13 morți și 238 de răniți.

„Ca și în primele șapte luni ale anului, continuă să crească numărul accidentelor produse în sectorul Botanica", a spus Mușuc.

Accident pe strada Alecu Russo din Capitală - Sputnik Moldova
Accidente
(FOTO-VIDEO) Accident îngrozitor în Capitală: Două maşini au fost făcute zob

Urmează sectorul Râșcani cu 182 de accidente (11 decese și 222 de persoane cu traumatisme). Câte 161 de accidente s-au produs în sectorul Buiucani (10 morți și 187 de persoane care s-au ales cu traumatisme) și în sectorul Centru (3 morți și 185 de răniți). Cel mai puțin periculos sector al Capitalei este Ciocana, unde în perioada de referință s-au înregistrat 112 accidente grave (3 decese și 139 de răniți).

„Deja au fost elucidate cauzele a 131 de accidente: în 94 de cazuri nu a fost respectată distanța cuvenită dintre mijloacele de transport; în alte 15 cazuri a fost depășită viteza regulementară de deplasare, doi conducători auto erau în stare de ebrietate alcoolică, iar unul sub influența narcoticelor", a specificat Mușuc.

În 346 de cazuri au avut de suferit pietonii: 23 de persoane au decedat, iar 334 s-au ales cu traumatisme; 153 de accidente s-au produs pe trecerea de pietorni. În 97 de accidente au fost implicați minorii: unul a decedat, iar 106 au fost răniți.

Străzi "mortale"

Potrivit lui Silviu Mușuc, cele mai periculoase străzi rămân a fi aceleași ca și până acum.

accident în Capitală - Sputnik Moldova
Societate
(VIDEO-FOTO) Accident în lanț în Capitală. Asfaltul este roșu

Primul în top este bulevardul Dacia, unde s-au produs 59 de accidente soldate cu 2 decese și 69 de răniți. Pe locul doi se clasează șoseaua Muncești (35 accidente, 3 decese, 38 de persoane cu traumatisme). A treia ca grad de periculozitate este strada Ismail (30 de accidente, 31 de victime).

În afară de aceasta, se consideră periculoase și altă străzi, cum ar fi: bulevardul Ștefan cel Mare (28 de accidente, 14 victime), strada Vadul lui Vodă (22 de accidente, 1 deces, 21 de traumatizați), bulevardul Moscova (18 accidente, 2 decese, 15 traumatizați), strada Alecu Russo (18 accidente, 1 deces, 20 de traumatizați).

Și transportul public a devenit periculos

Conform statisticii, o dată la 2 — 3 zile are loc un accident rutier cu implicarea transportului public de pasageri. În cele opt luni ale anului curent, oamenii legii din Capitală au înregistrat 101 de astfel de accidente, soldate cu 3 morți și 142 de răniți.

ДТП в Кишиневе, ул. Узинелор - Sputnik Moldova
Accidente
Ghețușul și bădărănia le-au jucat festa: Accident grav pe strada Uzinelor

Cel mai des în accidentele rutiere sunt implicate taxiurile (29 de cazuri, 2 decese, 48 de persoane cu traumatisme) și microbuzele de linie (29 de accidente, 55 de persoane cu traumatisme). De la începutul anului au fost înregistrate 38 de accidente cu implicarea autobuzelor și troleibuzelor. Un pieton a decedat, iar 39 de persoane s-au ales cu traumatisme.

Oamenii legii au mai constatat că cele mai multe accidente au avut loc în luna mai: 116. Potrivit datelor poliției, accidentele se produc cel mai des vinerea (140 de cazuri), iar cea mai periculoasă perioadă a zilei este intervalul cuprins între orele 14:00 și 20:00. Jumătate din numărul accidentelor înregistrate s-a produs anume în acest interval de timp (140 de cazuri).

În total, de la începutul anului, s-au produs 7776 de accidente neînsemnate, dintre care 1653 — din cauza depășirii vitezei regulamentare, iar în 1528 de cazuri nu a fost respectată distanța dintre mijlocele de transport. În 59 de cazuri șoferii aflați la volan erau în stare de ebrietate.

Mușuc a precizat că, în general, în anul curent a fost înregistrată o creștere a tuturor indicatorilor. În opt luni ale anului curent, au fost fixate 730 de accidente soldate cu 38 de morți și 913 persoane cu răni de gravitate diferită.

Fluxul de știri
0