Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un TIR cu aproape 200 de porci este blocat la hotarul dintre România și Moldova

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaСвиньи
Свиньи - Sputnik Moldova
Abonare
Un TIR cu aproape 200 de porci este blocat de sâmbătă, 9 decembrie, la hotarul dintre România și Republica Moldova

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. Un TIR cu aproape 200 de porci este blocat la hotarul dintre România și Republica Moldova, în punctul de trecere Albița-Leușeni. Transportul cu animale stă în vamă de tei zile, în zona liberă situată dintre vama Albița și vama Leușeni.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Perimetrul de control al Postului Vamal Sculeni va fi extins cu peste un hectar

Istoria porcilor a început sâmbătă, 9 decembrie, când un crescător de porci din Brașov a expediat aproape 200 de animale spre Republica Moldova, unde, în baza unui contract cu un abator din țara noastră, porcii urmau să fie sacrificați. TIR-ul în care erau încărcați porcii a trecut de vama Albița, însă când a ajuns în vama Leușeni acesta a fost întors înapoi din cauză că șoferul nu avea în regulă toate actele. 

Exportatorul român nu a putut prezenta la hotarul Republicii Moldova toate actele necesare. Conducătorul TIR-ului a decis să se întoarcă înapoi în România, însă și aici surpriză. În condițiile în care a fost emisă alertă de pestă porcină, acesta nu a fost lăsat să intre în România. 

Potrivit presei din țara vecină, camionul a fost blocat în zona liberă, situată între vama Albița și vama Leușeni. Porcii au fost plasați într-o încăpere specială, până la clarificarea situației.

Fluxul de știri
0