Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Perimetrul de control al Postului Vamal Sculeni va fi extins cu peste un hectar

© Sputnik / Miroslav Rotariтаможня Скулень
таможня Скулень - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Vamal urmărește sporirea capacității de perfectare și accelerarea traficului transfrontalier de mărfuri și persoane

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Perimetrul de control al Postului Vamal Sculeni urmează să fie extins cu aproximativ 1,3 hectare. Potrivit Serviciului Vamal, acest  lot va fi utilizat pentru suplimentarea pistelor de control și reamenajarea elementelor de infrastructură. 

Inițiativa Serviciului Vamal este susținută de membrii Executivului, care au aprobat transmiterea și schimbarea categoriei de destinație a terenului necesar pentru efectuarea lucrărilor de extindere și modernizare a infrastructurii postului.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
Dificultăți la traversarea hotarului moldo-român prin punctul vamal Sculeni

Demersurile de extindere a postului sunt corelate cu cele de implementare a proiectului de reabilitare a punctelor de trecere de pe segmentul de frontieră moldo-român ”Sculeni-Sculeni”, ”Leușeni-Albița” și ”Giurgiulești-Galați”. 

Proiectul urmează a fi implementat în cadrul Programului Operaţional Comun România — Republica Moldova 2014-2020, finanțat de Uniunea Europeană cu un buget de 10 milioane de euro.

”Necesitatea acestor investiții este determinată de constrângerile de infrastructură existente actualmente în raport cu fluxurile și schimburile comerciale în continuă creștere, motiv pentru care, în cazul sporirii fluxului transfrontalier, sunt formate aglomerări de unități de transport la traversarea frontierei”, explică Serviciul Vamal. 

Postul Vamal Sculeni înregistrează unele dintre cele mai mari valori de trafic, fiind zilnic traversat de circa 2 mii de unități de transport, dintre care până la 350 sunt autocamioane.


Fluxul de știri
0