Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prăpăd pe drumurile din ţară: Poliţia vine cu un avertisment pentru şoferi

© Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe şoselele din nordul ţării s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, ceea ce impune o atenţie sporită în trafic

CHIŞINĂU, 10 dec — Sputnik. Lapoviţa şi ninsoarea a pus stăpânire astăzi pe toată ţara, astfel că la această oră pe unele drumuri se circulă deja cu dificultate.

În condiţiile de înrăutăţire a condiţiilor meteo, Inspectoratul Naţional de Patrulare îndeamnă participanţii la trafic să circule cu prudenţă şi să pornească bine echipaţi la drum.

Potrivit poliţiei, la această oră în raioanele Ocnița, Briceni, Râşcanu, Glodeni, Florești, Edineț, Șoldănești, Soroca, Sângerei, Ungheni, Nisporeni, Hâncești, Taraclia și Cahul carosabilul este deja acoperit cu zăpadă.

În context, INP îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum fără a-și chip autovehiculul cu pneuri corespunzătoare. De asemenea, şoferii trebuie să verifice starea instalaţiei de încălzire, a frânelor, să dispună de lanţuri antiderapante, lopată, să alimenteze maşina cu o cantitate suficientă de carburant.

Echipajele de Patrulare se află pe drumurile naționale și activează în mod susţinut pentru siguranța cetățenilor.

Fluxul de știri
0