Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Locuințe sociale pentru 10 familii din Chișinău. Cine vor fi beneficiarii

© Sputnik / Miroslav RotariSilvia Radu
Silvia Radu - Sputnik Moldova
Abonare
Cel puțin 10 familii social-vulnerabile din municipiul Chișinău vor primi în anul 2018 locuințe noi
Locuințe sociale pentru 10 familii din Chișinău. Cine vor fi beneficiarii

Primarul interimar al Municipiului Chișinău, Silvia Radu, susține că apartamentele vor fi oferite gratuit de Primăria Capitalei, iar tot ce trebuie să facă familiile vizate este să-și depună dosarele

„Vom crea o Comisie specială care se va ocupa de atribuirea apartamentelor, iar eu insist ca din această Comisie să facă parte și reprezentantul societății civile. Vom face publice aceste licitații. Vom încerca să găsim la un preț mult mai mic, fiindcă piața imobiliară a căzut și, făcând un calcul, am putea procura nu şapte apartamente, ci cel puțin zece sau chiar paisprezece, pentru a fi distribuite celor nevoiași", a declarat Silvia Radu.

Totuși, prioritate vor avea persoanele care dețin o hotărâre judecătorească irevocabilă, prin care autorităţile publice locale sunt obligate să le asigure cu spaţiu locativ.

„Avem cazuri când sunt decizii în ultimă instanță, inclusiv CEDO, iar Primăria este obligată să atribuie spații locative locuitorilor capitalei. Aceste decizii au o vechime de 10-15 ani", a adăugat Silvia Radu.

Edilul dă asigurări că tot procesul va fi unul transparent, iar beneficiare vor fi chiar persoanele care au nevoie de aceste locuințe.

„Din întâlnirile mele cu locuitorii Chisinăului, am aflat că distribuția spațiului locativ social se realizează după principii de prietenie și apartenență la partid. De fapt, prietenii unui singur partid (n.r. Partidul Liberal) au beneficiat de aceste locuințe. Vom face publică lista acestor persoane, la fel și dosarul acestora. Nu vom mai admite atribuirea spațiului social din perspectiva cumetrismului, a prieteniei sau a aparteneței unuia sau altui partid", a adăugat Silvia Radu.

Fluxul de știri
0