Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Saakaşvili a declarat greva foamei în izolator

© REUTERS / Valentyn OgirenkoСаакашвили задержали на крыше дома
Саакашвили задержали на крыше дома - Sputnik Moldova
Abonare
Ex-preşedintele georgian, fostul guvernator al regiunii Odesa Mihail Saakaşvili, a fost reţinut la Kiev, fiind deţinut în izolatorul Serviciului ucrainean de Securitate, unde a declarat greva foamei

CHIŞINĂU, 9 dec — Sputnik. Saakaşvili a fost reţinut vineri seara, aflându-se la moment în custodia Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). Procurorii cer plasarea acestuia în arest la domiciliu, potrivit RIA Novosti, care face referire la procurorul general al ţării.

Operaţiunea de reţinere a fost realizată de Poliţie, care precizează că niciun poliţist nu a avut de suferit.

Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве - Sputnik Moldova
Serviciul ucrainean de Securitate a dezvăluit cauza reținerii lui Saakașvili

Saakaşvili a fost reţinut pentru 72 de ore, instanţa urmând să ia în acest răstimp o decizie privind măsura preventivă aplicată acestuia.

După reţinerea politicianului, ortacii lui s-au adunat în preajma izolatorului de detenţie preventivă a SBU. Au fost luate măsuri sporite de pază a instituţiei. Susţinătorii lui Mihail Saakaşivili nu au întreprins însă încercări de a lua clădirea cu asalt.

Totodată, cei mai mulţi dintre susţinătorii fostului preşedinte georgian rămân în continuare în orăşelul de corturi din Piaţa Constituţiei de la Kiev. Forţele de ordine ucrainene au declarat că nu vor aplica forţa şi că nu au intenţia să elimine corturile din preajma Radei Supreme.

Fluxul de știri
0