Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Publicitatea la alcool, interzisă în Moldova

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaПродажа молдавских вин
Продажа молдавских вин - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reclama în care sunt promovate produsele alcoolice a fost interzisă prin lege în Republica Moldova, devierea de la reguli prevede sancțiuni drastice și amenzi

CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Publicitatea la produsele alcoolice, cu excepția publicității vinului din struguri, este interzisă în Republica Moldova. Parlamentul a aprobat modificări și completări la legislația în domeniu.

Prevederea se referă la publicitatea la radio și televiziune, în presa scrisă, în serviciile cinematografice și video, prin internet, cu utilizarea rețelelor telefonice, telegrafice, în sau pe mijloacele de transport public și prin intermediul trimiterilor poștale.

Бармен разливает напитки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Date înfricoșătoare: Moldovenii încep să consume alcool de la vârsta de 11 ani

Modificările legislative prevăd și unele excepții pentru publicitatea producției alcoolice la radio și televiziune între orele 23.00 și 6.00, pe prima și pe ultima copertă a materialelor tipărite, în zonele publice pentru perioada desfășurării sărbătorilor naționale și tradiționale, în sediile agenților economici specializați, pe paginile oficiale din internet ale producătorilor și unităților comerciale.

Publicitatea vinului din struguri trebuie să respecte o serie de condiții. Aceasta nu trebuie să fie adresată minorilor și să nu implice minori, să nu atribuie producției alcoolice proprietăți terapeutice, de prevenire, tratare sau vindecare a unor boli, să nu creeze impresia că întrebuințarea alcoolului contribuie la sporirea nivelului de performanță fizică sau intelectuală, precum și la obținerea succeselor pe plan personal, profesional, social, sportiv.

Încălcarea regulilor de amplasare și difuzare a publicității la alcool prevede sancțiuni. Persoanelor fizice li se vor aplica amenzi de până la 4 500 de lei. Persoanele juridice vor achita amenzi de până la 15 000 de lei, cu privarea dreptului de a desfășura o anumită activitate pe un termen de până la un an.

Fluxul de știri
0