Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Colaborare între reprezentații mediilor de afaceri din Rusia și Transnistria

© Sputnik / Илья ПиталевМосква - город-организатор Чемпионата мира 2018 года
Москва - город-организатор Чемпионата мира 2018 года - Sputnik Moldova
Abonare
O delegație din Transnistria a participat la un forum de afaceri care s-a desfășurat la Moscova sub egida LLC "Business Russia" („Delovaia Rossia”), la care s-au întrunit reprezentanți ai mediului de afaceri din Rusia

TIRASPOL, 8 dec — Sputnik, Irina Leahova. În cadrul forumului de la Moscova a fost semnat un memorandum trilateral cu privire la înțelegerea reciprocă și colaborarea între guvern, Camera de Comerț si Industrie din Transnistria și Organizația obștească rusă „Delovaia Rosiia", care întrunește antreprenori din 68 de regiuni ale Federației Ruse și 40 de asociații de profil.

Potrivit lui Aleksandr Martânov, șeful așa-numitului executiv de la Tiraspol, acest acord va crea condiții pentru interacțiunea și dezvoltarea multilaterală a exportului transnistrean.

„Este începutul unui mare parcurs. Activitatea va fi planificată în diverse formate: acordarea suportului metodologic în cadrul elaborării legislației investiționale și ajutorul privind atragerea creditelor accesibile pentru dezvoltarea economiei Transnistriei", a explicat Martânov.

Тирасполь - Sputnik Moldova
Politică
Rusia intenționează să acorde ajutor Transnistriei

Acesta a menționat că în cel mai apropiat timp va fi examinat mecanismul concret de creditare a agenților economici din Transnistria împreună cu specialiști de la „Delovaia Rossia" care sunt gata să acorde un ajutor multilateral în ceea ce privește promovarea mărfurilor transnistrene pe piața din Federația Rusă.

„În cele din urmă, toate acestea vor da un nou impuls dezvoltării economiei Transnistriei, vor contribui la crearea unor noi locuri de muncă, vor permite creșterea veniturilor în bugetul de stat și vor reduce deficitul. Așteptăm de la această colaborare rezultate destul de bune deja în viitorul cel mai apropiat", a punctat Martânov, adăugând că încurând antreprenorii transnistreni vor avea consultări în cadrul Agenției inițiativelor strategice (AIS).

„Ținem cont de experiența îndelungată a Rusiei în cadrul dezvoltării antreprenoriatului. Foarte mulți subiecți ai Federației Ruse au obținut, inclusiv cu participarea AIS, rezultate bune. Luăm acest exemplu ca bază și, în continuare, vom merge împreună", a conchis Martânov.

Vizita delegației transnistrene formată din reprezentanți ai mai multor departamente și întreprinderi din regiune este una de răspuns. La începutul lunii septembrie, reprezentanți ai "Business Russia" („Delovaia Rossia") au sosit într-o vizită la Tiraspol. În cadrul acelei întrevederi au fost încheiate înțelegeri privind delegarea unui reprezentant al Transnistriei în componența structurii „Delovaia Rossia" și organizarea unei vizite de răspuns.

Fluxul de știri
0