Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia intenționează să acorde ajutor Transnistriei

Abonare
Șeful executivului de la Tiraspol, în cadrul discuției cu liderul regiunii, s-a referit la rezultatele vizitei sale de lucru la Moscova.

Tiraspol, 19 sept — Sputnik, Irina Leahova. Rusia ar putea să acorde ajutor Transnistriei, și nu doar financiar, a spus șeful administrației de la Tiraspol, Aleksandr Martânov, în cadrul întrevederii cu liderul regiunii, Vadim Krasnoselski, privind rezultatele vizitei delegației transnistrene în capitala Rusiei, a comunicat serviciul de presă al guvernului.

Вид на московский Кремль - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Transnistria și Rusia vor continua să colaboreze în domeniul comerțului

„La ora actuală compania rusă de audit finalizează activitatea de analiză a finanțelor Transnistriei. În baza acestor rezultate vor fi luate deciziile ulterioare cu privire la acordarea unui suport financiar pentru Transnistria, formatul și suma acestui suport", a menționat Martânov.

Potrivit acestuia, în Duma de Stat a fost discutată chestiunea atragerii de investiții în Transnistria, precum și acordarea unei asistențe din partea experților.

„Avem nevoie de acest lucru este necesar pentru ca economia noastră să se dezvolte mai eficient și mai calitativ, pentru construirea unei politici regulatorii. În acest plan a fost abordată din nou problema privind activitatea Centrului Analitic pe lângă Guvernul Federației Ruse", a subliniat Martânov.

Acesta a spus că la Moscova s-a discutat totodată despre perspectivele acordării pentru Transnistria a unui împrumut tehnic, echivalent cu 60 milioane de dolari, în vederea dezvoltării întreprinderilor industriale, deoarece producătorii transnistreni au nevoie de susținere.

Fluxul de știri
0