Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov a numit primele victime în caz de război în peninsula coreeană

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПраздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР
Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia se opune cu fermitate dorinței Coreei de Nord de a deține arme nucleare și respectă toate sancțiunile impuse de Națiunile Unite împotriva acestei țări, dar Washingtonul se joacă cu focul, antrenând în provocările sale Japonia și Coreea de Sud, a spus Serghei Lavrov

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Japonia și Coreea de Sud, pe care Statele Unite încearcă să antreneze în provocările lor din jurul Coreei de Nord, vor fi primele victime în cazul războiului pe peninsula coreeană, a declarat șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

"Condamnând aventurile nucleare balistice ale Phenianului, trebuie să stigmatizăm și comportamentul provocator al colegilor noștri americani. Pentru marea noastră nenorocire, ei caută să împingă în aceeași direcție japonezii și sud-coreenii care […] vor deveni primele victime în cazul izbucnirii unui război pe peninsula coreeană", a spus el într-un interviu pentru postul de televiziune din Belarus STV.

În acest context, el a reiterat poziția Rusiei, care consideră inacceptabilă aspirația Coreei de Nord de a dobândi statutul de putere nucleară.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: Care este potențialul nuclear al Coreei de Nord

"Suntem ne ridicăm împotriva lăcomiei Coreei de Nord, care caută să dețină arma nucleară. Toate țările OTSC [Organizația Tratatului de Securitate Colectivă] subscriu la Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU".

Serghei Lavrov a adăugat că toți membrii organizației au vrut să abandoneze retorica, amenințările și ofensele și să testeze terenul pentru a relua negocierile.

El a mai abordat, de asemenea, sancțiunile impuse Coreei de Nord de către Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

Ministrul rus de Externe a declarat oficial: "Respectăm sancțiunile impuse".

Serghei Lavrov a oferit un interviu postului TV din Belarus în paralel cu întâlnirea Consiliului Miniștrilor de Externe ai OTSC. Răspunzând la o întrebare privind poziția Rusiei și a OTSC asupra situației peninsulei coreene, el a menționat că țările membre au fost unite în această chestiune.

Vladimir Putin în discuție cu tinerii la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, Soci 2017 - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre tehnologiile mai groaznice decât bomba atomică

Coreea de Nord a lansat săptămâna trecută o nouă rachetă intercontinentală (ICBM), Hwasong-15. Racheta a decolat din vestul Coreei de Nord către est, pentru a se opri în mare, în zona economică exclusivă a Japoniei, la 250 km de prefectura Aomori (la nord de Insula Honshū, principala insulă a Japoniei). Zborul a durat aproape 54 de minute. Racheta a ajuns la o altitudine de 4.475 km și a parcurs o distanță de 950 km. Conform estimărilor experților, raza actuală a acestei rachete este de 10.500-13.000 km, ceea ce înseamnă că acest sistem poate ajunge la Washington și toate celelalte regiuni ale teritoriului continental al Statelor Unite ale Americii.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat anterior în unanimitate o nouă rezoluție privind Coreea de Nord, limitând semnificativ potențialul de export și import al Coreei de Nord. Rezoluția 2375 creează cel mai dur regim de sancțiuni impus vreodată de ONU în secolul XXI.

Fluxul de știri
0