Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salariații din Moldova ar putea avea o vacanță de trei zile de Revelion

© Sputnik / Alina DenisencoНовый Год
Новый Год - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale propune instituirea unei vacanțe de Anul Nou în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie

CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik. Moldovenii ar putea avea trei zile de odihnă în zilele de Revelion. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat spre dezbateri publice un proiect de lege prin care propune instituirea unei vacanțe de Anul Nou în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie. 

Дождь - Sputnik Moldova
Societate
Angajații din Moldova ar putea avea mai puține zile de odihnă

În opinia autorilor proiectului, modificarea respectivă va influența pozitiv asupra salariaților.

”Salariații vor beneficia în perioada sărbătorilor de iarnă de o minivacanță, după exemplu țărilor vecine. Cu atât mai mult că în această perioadă și elevii sunt în vacanță”, susțin autorii proiectului.

De asemenea, ministerul vine cu inițiativa ca anul viitor ziua de 24 decembrie  să fie considerată zi de odihnă, iar ziua de 15 decembrie 2018 —  zi de lucru.

Propunerea de modificare a programului de muncă se conformează întocmai prevederilor art.111 alin.(5) din Codul Muncii, potrivit cărora Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Fluxul de știri
0