Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Igor Dodon după votarea legii ”anti-propagandă”

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat că nu va promulga legea votată de Parlament cu privire la securitatea informațională

CHIȘINĂU, 7 dec — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că nu va promulga legea cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informaţional-analitice ale televiziunilor rusești.

”Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informaţional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului. […] nu voi semna (nu voi promulga) în nici un caz, acest proiect de lege”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, președintele a ținut să precizeze că ”este evident faptul că aceasta este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei”.

Dodon a mai subliniat că majoritatea parlamentară pro-europeană intensifică retorica anti-rusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relaţiile cu Federația Rusă, însă, în opinia lui, acest lucru poartă un caracter distructiv şi pune în pericol economia ţării, eea ce ar putea avea consecințe nefaste asupra vieții cetăţenilor de rând.

Телевизор - Sputnik Moldova
Politică
Posturile TV care nu vor respecta legea anti-propagandă vor rămâne fără licență

Deputații de la Chișinău au votat, joi, în două lecturi, cu 61 de voturi, proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova. Autorii inițiativei legislative sunt un grup de deputați din fracțiunea Partidului Democrat.

În cazul în care radiodifuzorii din Moldova nu vor respecta noile prevederi ale Codului Audiovizualului care se referă la securitatea informațională, aceștia riscă sancțiuni graduale, de la amendă până la retragerea licenței. Astfel, se sancționează cu amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care au încălcat aceste prevederi. Pentru încălcarea repetată amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. Retragerea licenței de emisie pentru încălcarea acestor prevederi se aplică doar după aplicarea graduală a sancțiunilor sub formă de amendă.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului va monitoriza respectarea acestor prevederi.

Legea va intra în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării.

Fluxul de știri
0