Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Juravschi: Sportivii ruși s-au pomenit într-o situație foarte dificilă

© Sputnik / Miroslav RotariНиколай Журавский
Николай Журавский - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv a comentat decizia forului executiv al CIO de a suspenda Rusia de la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNO), Nicolae Juravschi, a declarat într-un comentariu pentru Sputnik că Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2018 la PyeongChang, nu vor mai fi la fel fără participarea echipei naționale a Rusiei.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a decis marți să suspende Rusia de la Olimpiada-2018. Potrivit hotărârii CIO, la Jocurile Olimpice vor putea participa exclusiv sportivii "curați" din Rusia, sub drapelul olimpic.

"Sportul trebuie să fie curat. Și țările mari, și cele mici trebuie să respecte codul WADA. Pe de altă parte, fără participarea echipei ruse, Olimpiada nu va mai avea acea anvergură, să zicem așa, deoarece echipa Rusiei este una redutabilă și foarte puternică în ceea ce privește sporturile de iarnă", a spus Juravschi, care este dublu campion olimpic.

Fără îndoială, situația creată este în defavoarea mișcării olimpice.

Олимпийский парк в Пхенчхане - Sputnik Moldova
Sport
Rusia a fost interzisă la Jocurile Olimpice de iarnă 2018

"Sportivii ruși sunt cei care vor decide dacă vor participa sau nu sub drapel neutru", a mai menționat Juravschi.

Potrivit acestuia, situația a ajuns prea departe. "Toate țările au dreptul să participe la Jocurile Olimpice, dar sunt obligate în același timp să respecte Codul internațional al WADA, care a fost semnat și de Moldova, și de Rusia, și de SUA, și de toate celelalte țări".

În opinia lui Juravschi, "sportivii trebuie să participe la Jocurile Olimpice". "Sportivul poate avea doar o singură dată în viață șansa de a participa la Olimpiadă și a lupta pentru medalii. De aceea este foarte dificil. Înțeleg în ce situație se află sportivii. Doar ei pot decide dacă vor participa sub drapelul olimpic", a conchis Juravschi.

Fluxul de știri
0