Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciocniri în fața Radei de la Kiev: 13 persoane au avut de suferit

беспорядки, киев, рада
беспорядки, киев, рада - Sputnik Moldova
Abonare
Angajații Procuraturii Generale a Ucrainei, Poliția și Serviciul de Securitate au întreprins măsuri de căutare și reținere a ex-guvernatorului regiunii Odesa Mihail Saakașvili.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. În urma ciocnirilor care au avut loc astăzi la Kiev au avut de suferit unsprezece polițiști și doi civili, comunică RIA Novosti Ucraina, cu referire la poliția locală.

Miercuri dimineața, în preajma Radei Supreme, unde activiștii au instalat un orășel de corturi, au început acțiunile de căutare a fostului președinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili. În timpul acestor acțiuni, au avut loc ciocniri între protestatari și polițiști.

Задержание Михаила Саакашвили сотрудниками СБУ в Киеве - Sputnik Moldova
Serviciul ucrainean de Securitate a dezvăluit cauza reținerii lui Saakașvili

„Conform datelor de ultimă oră, au avut de suferit unsprezece polițiști și doi civili", au comunicat angajații Poliției.

Marți, 5 decembrie, Mihail Saakașvili a urcat pe acoperișul blocului cu opt etaje în care locuiește, amenințând că se aruncă în gol dacă va fi reținut.

Saakașvili a fost reținut în cadrul unui dosar de corupție. Însă microbuzul în care acesta a fost urcat acesta a fost blocat de protestatari. Procurorul General al Ucrainei, Iuri Luțenko, a declarat că acțiunile de protest organizate de Saakașvili la Kiev au finanțate de persoane din anturajul fostului președinte al țării Victor Ianukovici, în particular de către Serghei Kurcenko, și au avut drept scop răsturnarea puterii de stat din Ucraina. Saakașvili neagă aceste acuzații.

Fluxul de știri
0