Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu mai încap în Chișinău: 300 de mii de mașini circulă zilnic prin oraș

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильная пробка
Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Străzile din Chișinău neîncăpătoare, zilnic, 300 de mii de mașini circulă pe străzile Capitalei

CHIȘINĂU, 5 dec – Sputnik. Străzile orașului Chișinău sunt capabile să accepte o capacitate de până la 100 de mii de unități de transport. În prezent, însă pe străzile Capitalei zilnic circulă în jur de 300 de mii de autovehicule. Problema ambuteiajelor în Chișinău, care dau bătaie de cap de mai mult timp șoferilor și pasagerilor, nu pare să-și găsească în curând soluția. 

Șeful adjunct al Direcției municipale transport, Vitalie Butucel, susține că rezolvarea poate fi identificată în comun cu specialiștii de la Direcția arhitectură și Poliție.

Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Chirtoacă despre ambuteiajele din Chişinău: acestea nu se vor termina

”Din an în an problema fluidizării traficului rutier în Chișinău se acutizează. Intervenim împreună cu Poliția Chișinău cu diferite proiecte: săgeata verde, sensurile giratorii. Ne preocupă problema. Soluția trebuie găsită împreună cu Direcția arhitectură, Inspectoratul General de Poliție”, a declarat Butucel. 

Acesta susține că timp de mai bine de 20 de ani în Chișinău nu au fost construite drumuri noi, șosele de centură care să permită deplasarea dintr-un cartier în altul al Capitalei fără a traversa orașul.  

”Străzile orașului Chișinău au fost construite pentru un număr de 90 de mii 100 de mii de unități de transport. În prezent, avem înregistrate aproape 300 de mii de unități de transport. În ultimii 20 de ani nu am construit drumuri noi, autostrăzi care să permită deplasarea dintr-un sector al Capitalei în altul fără a trece prin toate sectoarele”, a precizat Butucel. 

Șeful adjunct al Direcției Transport a venit cu un pronostic sumbru. Acesta susține că problema ambuteiajelor în municipiul Chișinău nu va fi rezolvată atât de curând. 

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, menționează că deși sunt mai mulţi factori care afectează traficul rutier pe străzile oraşului, municipalitatea urmează să găsească soluţia potrivită pentru fluidizarea traficului rutier, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției. 


Fluxul de știri
0