Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nouă instituții media, recunoscute drept agenți străini în Rusia

© Fotolia / Mihajlo MaricicИнтервью
Интервью - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Federației intenționează să adopte o decizie cu privire la interzicerea accesului în Parlament a reprezentanților mediilor de informare care au fost incluse de Ministerul Justiției în lista agenților străini

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Nouă instituții media, printre care „Vocea Americii", „Libertatea" și postul TV „NewsOne", au fost incluse în lista agenților străini în Rusia, a comunicat marți pe site-ul său Ministerul Justiției al Federației Ruse.

În acest registru nu a ajuns postul TV american CNN. Președintele comisiei Consiliului Federației pentru protecția suveranității statului, Andrei Klimov, le-a explicat jurnaliștilor că în listă au fost incluse doar mass-media finanțate de țările străine.

„În această listă au fost incluse companiile de propagandă americane finanțate din banii statului și care își desfășoară activitatea în limba rusă. CNN nu este o companie de propagandă, precum și alte mass-media (nu le voi numi, să rămână pe conștiința celor care anterior le-au citat în acest context) care nu sunt calificate astfel", a spus senatorul citat de RIA Novosti.

RT - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova va răspunde dur Statelor Unite pentru presiunile asupra RT și Sputnik

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat legea cu privire la mass-media calificate drept agenți străini.

Documentul este o măsură de răspuns la persecutarea mediilor de informare ruse în SUA și, în special, la cerința ca postul de televiziune RT America și compania de parteneriat Sputnik — Reston Translator să se înregistreze în calitate de agenți străini.

Responsabili din cadrul MAE al Federației Ruse au menționat că Moscova poate ridica restricțiile, dacă Washingtonul va proceda în mod similar.

Fluxul de știri
0