Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: Program de vaccinare, suspendat de Guvernul filipinez

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul filipinez a suspendat de urgență programul de vaccinare împotriva febrei denga după ce au fost vaccinați peste 700 de mii de copii și este pregătit ”pentru cel mai sumbru scenariu”

CHIȘINĂU, 5 dec — Sputnik. Ministerul Sănătății din Filipine a suspendat de urgență programul de vaccinare împotriva febrei denga, după anunțul făcut de gigantul farmaceutic Sanofi Pasteur privind consecințele nefaste pe care le pot avea acestea. Potrivit testelor clinice, boala s-ar manifesta mai agresiv în cazul persoanelor care n-au fost, anterior, infectate cu acest virus, iar vaccinul Dengvaxia ar putea doar agrava simptomele bolii, informează The Independent.

"Ministerul Sănătății din Filipine este pregătit pentru cel mai sumbru scenariu", a declarat Eric Tayag, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății din Filipine.

Vaccin - Sputnik Moldova
Societate
Un vaccin interzis în 19 ţări este distribuit în România

Potrivit sursei, autoritățile au intrat în panică deoarece peste 730 de mii de copii au fost vaccinați deja. Reprezentantul Ministerului Sănătății au precizat că vaccinul a fost administrat doar copiilor cu vârste de nouă ani sau mai mari și că schema de imunizare funcționa doar în zone în care boala era deja răspândită.

Cei vaccinați vor fi ținuți sub observație, pentru ca să poată depista „efecte adverse" cauzate de vaccin. Însă, compania franceză Sanofi a precizat că ar putea dura aproximativ cinci ani pentru ca cazurile grave ale bolii să devină evidente.

Potrivit datelor oficiale, în 2016, în Filipine, au murit cel puțin 1000 de persoane, dintre cele peste 211 mii care au prezentat simptomele specifice bolii.

După anunțul de suspendarea a programului de vaccinare, ministrul Sănătății Francisco Duque III a declarat că Grupul consultativ strategic de experți în imunizare, organism consultativ al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), va elabora noi recomandări până la sfârșitul lunii decembrie.

Медицинская сестра готовится сделать укол - Sputnik Moldova
Societate
Declarații tranșante ale unui medic român despre legea vaccinării obligatorii

Febra denga este o infecție cauzată de un virus care este răspândit de țânțari. Aceasta este cunoscută și cu numele de „febra oaselor rupte" deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei și durerile musculare și articulare.

Există patru tipuri de virus denga. După însănătoșire, persoana infectată cu unul dintre aceste tipuri de virus capătă imunitate pe tot parcursul vieții împotriva tipului de virus care a provocat infecția. Cu toate acestea, protecția împotriva celorlalte trei tipuri de virus va fi una de scurtă durată. Dacă persoana respectivă contractează ulterior unul dintre celelalte trei tipuri de virus, riscul apariției complicațiilor crește foarte mult.

Fluxul de știri
0