Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă designul vizelor Schengen

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova
Abonare
Actualul autocolant de viză, care se află în circulație deja de mai bine de 20 de ani, s-a compromis prin incidentele grave de contrafacere și fraudă

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Uniunea Europeană va schimba designul vizelor Schengen. Decizia a fost luată pentru spori gradul de securitate al vizelor. 

Potrivit deciziei Consiliului UE, este nevoie de adoptarea regulamentului designului general pentru vize, în scopul prevenirii falsificării acestora. 

”Actualul autocolant de viză, care se află în circulație deja de mai bine de 20 de ani, s-a compromis prin incidentele grave de contrafacere și fraudă“, se spune într-o declarație a Consiliului UE.

Totodată, a fost comunicat că modificările nu se vor referi la Irlanda și Marea Britanie, dar la cererea acestor țări, le vor fi oferite informațiile tehnice necesare cu privire la formatul vizelor lor naționale.

Schengen sign - Sputnik Moldova
Noi reguli de intrare în zona Schengen. Ce trebuie să știe moldovenii

Regulamentul trebuie să fie aprobat de către Consiliul și Parlamentul European, după care acesta va fi plasat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Decizia va intra în vigoare din a douăzecea zi de la data publicării. Țările UE vor trebui să introducă vizele nu mai târziu de 15 luni de la adoptarea modificărilor.

În prezent viza Schengen este necesară pentru vizitarea a 26 de țări: Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Islanda, Spania, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Republica Cehă, Elveția, Suedia, Estonia.

Cetățenii Republicii Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize în spațiul UE.

Fluxul de știri
0