Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi reguli de intrare în zona Schengen. Ce trebuie să știe moldovenii

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noul sistem de control la traversarea hotarului UE va contribui la consolidarea securității interne și a luptei antiteroriste și va permite identificarea străinilor care vor să intre în spațiul Schengen cu acte false

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Începând cu anul 2020, în Uniunea Europeană va fi introdus un nou sistem de control la traversarea hotarului. Proiectul cu privire la implementarea sistemului de înregistrare automată a străinilor care intră în spațiul Schengen, votat de Parlamentul European, presupune, în loc de ștampilare, scanarea pașaportului la intrarea și ieșirea în/din spațiul Schengen. Prin implementarea noului sistem se încearcă eliminarea cazurilor când vizele pentru intrarea în spațiul Schengen erau falsificate.  

”Scopul nostru este de a îmbunătăți controlul la frontierele UE, de a stopa imigrația ilegală și simplifica procesul de coordonare a fluxurilor de imigranți”, a declarat Comisarul european pentru migrație, Dimitris  Avramopoulos.

Schengen Visa - Sputnik Moldova
Atenție moldoveni: Viza Schengen se schimbă
Autorii proiectului susțin că noul sistem de control la traversarea hotarului UE va contribui la consolidarea securității interne și a luptei antiteroriste, va micșora timpul de trecere a controlului vamal și va permite identificarea străinilor care vor să intre în spațiul Schengen cu acte false sau cu termenul expirat.

Datele despre pasageri vor fi păstrate timp de trei ani și cinci ani în cazul persoanelor care au depășit termenul legal de aflare în spațiul Schengen. 

În prezent viza Schengen este necesară pentru vizitarea a 26 de țări: Austria, Belgia, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Islanda, Spania, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Republica Cehă, Elveția, Suedia, Estonia.

Cetățenii Republicii Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize în spațiul UE.

Fluxul de știri
0