Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei ani de pușcărie pentru trei tone de fecale vărsate la ușa PLDM-ului

© Sputnik / Мирослав РотарьPLDM sediu ЛДПМ офис
PLDM sediu ЛДПМ офис - Sputnik Moldova
Abonare
Persoanele care au comis acum aproximativ doi ani actul de huliganism au fost condamnați la închisoare cu executare

CHIȘINĂU, 4 dec — Sputnik. Curtea de Apel Chişinău a admis contestația procurorilor și i-a condamnat pe indivizii care au vărsat excrementele dintr-o autospecială în fața sediului Partidului Liberal Democrat la trei ani de privațiune de libertate, cu executare.

Curtea a anulat sentința dată de Judecătoria Buiucani la începutul acestui an, prin care învinuiţii s-au ales doar cu pedepse nonprivative de libertate, anunță Procuratura Generală.

Cazul a avut loc pe 11 octombrie 2015, aproximativ la ora 04:38, când inculpaţii, care se aflau într-o autospecială de colectare a deşeurilor biologice, au virat spre intrarea în sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova, amplasat pe strada București 88 din Capitală.

"În continuare, aceştia au inclus sistemul de evacuare a deşeurilor biologice din cisterna autospecialei, îndreptând intenţionat tubul de evacuare a deşeurilor în direcţia sediului, după care au părăsit locul faptei", precizează sursa.

Ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ - Sputnik Moldova
Fecalele, ca argument politic la Chișinău

Amintim că pe rețelele de socializare a fost postată atunci o înregistrare video în care se vedea cum o autoutilitară descarcă întreg conţinutul cisternei lângă sediul PLDM. Postarea video era însoţită de comentariul: „Trei tone şi jumătate de rahat descărcate în faţa sediului PLDM. Acesta este doar începutul".

Șoferul și pasagerul autospecialei au fost reținuți, fiind vorba de doi locuitori ai oraşului Chişinău, născuţi în 1974 şi 1982

Procuratura precizează că autospeciala de colectare a deşeurilor biologice de model,,ZIL 5301PO" a fost supusă confiscării speciale, prin trecerea forţată şi gratuită în proprietatea statului.
Decizia Curţii de Apel este definitivă şi executorie însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

Fluxul de știri
0