Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fecalele, ca argument politic la Chișinău

© камера видеонаблюдения офиса ЛДПМАссенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ
Ассенизаторская машина разгрузила содержимое бочки у офиса ЛДПМ - Sputnik Moldova
Abonare
Fecalele au ajuns un instrument al luptei politice la Chișinău: fie că sunt folosite pentru denigrarea oponentului politic, fie - pentru promovarea propriului partid politic.

Oricât de antipatic ar fi Vladimir Filat ca politician și PLDM ca formațiune politică, niciun om sănătos la cap nu va aproba acțiunea celor care au descărcat dintr-o autospecială trei tone și jumătate de fecale chiar la ușa sediului central al liberal-democraților. Este un gest care provoacă dezgust, repulsie. Autorii lui, oricine ar fi ei, trebuie supuși oprobriului public dacă vrem ca politica moldovenească, care și așa este insalubră, să nu devină de-a dreptul scârboasă.

Nu putem decât să regretăm declarația președintelui Partidului Nostru, Renato  Usatâi, care susține că autorii acestei fapte sunt oameni ingenioși, chiar oameni de creație și că aceasta trebuie repetată în toată țara. Vă imaginați unde se poate ajunge dacă se vor găsi din cei care să urmeze îndemnul lui Usatâi: fiecare sediu PLDM va avea la intrare câte o grămadă de excremente. Va puți în toată țara, ținând cont că PLDM are filiale în toate centrele raionale din Republica Moldova și chiar în multe sate. Și apoi, se vor găsi și dintre cei care vor constata, pe bună dreptate, că alte formațiuni politice, în special cele de la  guvernare, nu sunt cu nimic mai bune decât PLDM și merită și ele un astfel de tratament, adică câte trei tone și jumătate de fecale la intrarea în fiecare sediu central și raional. Atunci, o putoare pestilențială, de nivel național se va adape peste Republica Moldova.

Trebuie să regretăm și reacția pe care a avut-o PLDM la tratamentul la care a fost supus, adică la descărcarea celor trei tone și jumătate de fecale la intrarea în sediul acestui partid din centrul Capitalei. Iată ce scriu liderii liberal-democrați într-un comunicat lor de presă: ”Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere de la sediul PLDM demonstrează clar că este vorba despre o provocare. Regretabil este faptul că unii au coborât atât de jos. Este un exemplu că unii au încetat sa pună mintea în mișcare și gândesc cu alte părți ale corpului. Faptul că aceste provocări sunt mediatizate cu insistență de Usatâi ne duce cu gândul la regizorul din umbră al acestui spectacol și ne convinge încă o dată că unii nu doresc să trăiască într-o ţară normală”.

Deci, fruntașii liberal-democrați spun că cei care au planificat acest gest gândesc cu fundul, dar nu cu capul. Apoi, în cazul acesta, nouă nu ne rămâne decât să exclamăm: cum îi Tanda, așa-i și Manda. Doar cu precizarea că, în mod evident, PLDM-iștii sunt Manda, dar deocamdată nu știm dacă Renato Usatâi și Partidul Nostru este Tanda, deoarece Vladimir Filat și tovarășii lui nu au adus nicio probă că cei de la Partidul Nostru ar fi pus la cale tărășenia de la sediul partidului lor. Ba dimpotrivă, Usatâi a declarat pe internet că autorul acestui gest scârbavnic ar fi chiar Vladimir Filat: ”Cred că a pus la cale chiar Filat. Măcar cumva dorește să atragă atenția asupra partidului său”.

Noi nu ne apucăm acum să constatăm cine este cel care a împroșcat cu excremente la sediul PLDM. Acest lucru urmează să-l stabilească ancheta, Justiția reformată din țara noastră. Acum vom trage o singură concluzie: fecalele au ajuns un instrument al luptei politice la Chișinău, fie că sunt folosite pentru denigrarea oponentului politic, fie — pentru promovarea propriului partid politic. Dar dacă totuși Filat este autorul acestui gest, vă imaginați cât de terfelită trebuie să fie imaginea PLDM, dacă liderul ei crede că o poate spăla cu niște excremente.

Fluxul de știri
0