Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre tehnologiile mai groaznice decât bomba atomică

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin în discuție cu tinerii la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, Soci 2017
Vladimir Putin în discuție cu tinerii la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților, Soci 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a avertizat că în viitorul apropiat tehnologiile din domeniul geneticii ar putea să producă efecte mai groaznice decât bomba atomică

CHIŞINĂU, 22 oct — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat sâmbătă la discuțiile din cadrul Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților, care se desfășoară la Soci. El a subliniat, într-o discuție cu participanții la eveniment, că în viitorul apropiat ar putea să devină posibilă programarea genetică a omului în baza unor anumite criterii, iar asta ar putea fi mai groaznic decât bomba atomică.

Президент РФ В.Путин принял участие в сессии Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova
Putin – fermitate absolută în relația cu Occidentul – alternative inteligente

Putin a menționat că ingineriile genetice vor oferi posibilități inedite farmacologiei, vor deschide calea spre modificarea codului genetic al omului. Vor putea fi creați oameni geniali în diferite domenii, cum ar fi matematica, muzica etc. Dar aceste tehnologii ar putea fi folosite și în sfera militară.

„Acesta ar putea fi și un om care poate să lupte fără frică, fără sentimentul de compasiune, fără regrete și fără durere", a spus președintele.

„Vă dați seama, omenirea poate să pășească, și cel mai probabil va păși în viitorul apropiat, într-o perioadă foarte responsabilă a dezvoltării și existenței sale. Și iată că ceea ce am spus acum poate fi mai înfiorător decât bomba atomică", a subliniat liderul de la Kremlin.

Putin a spus în acest context că noile tehnologii urmează să fie utilizate efectiv la scară largă. Însă omenirea niciodată nu trebuie să uite de moralitate și deontologie, întrucât lipsa acestora ar putea să conducă la dispariția omenirii.

Președintele rus a mai spus că tot ce facem trebuie să aibă o temelie etică și să fie de folos, să întărească omul, nu să-l distrugă.

Fluxul de știri
0