Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi candidați, excluși din cursa pentru fotoliul de director al CNA

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până la sfârșitul sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului de legislatura a XX-a, va fi numit un nou director la Centrul Național Anticorupție

CHIȘINĂU, 4 dec – Sputnik. Patru din cele șase dosare depuse pentru funcția de Director al Centrului Național Anticorupție au fost admise luni, 4 decembrie, de către Comisia juridică, numiri și imunități, pentru proba interviului.

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
Pentru fotoliul de director al CNA vor concura șase candidați

Este vorba despre Veaceslav Guțan – conferențiar universitar, Academia de Poliție „Ștefan cel Mare”; Bogdan Zumbreanu – Șef al Direcției generale urmărire penală a CNA; Igor Carlașuc – Șef direcție generală asigurare operativă a CNA și Sava Maimescu – conferențiar universitar, Departamentul Drept Public, Universitatea de Stat.

Dosarele juristului SRL „Careul Prim”, Andrian Moroi și al ex-angajatului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Valentin Dogotari nu au întrunit condițiile stipulate în Regulamentul de organizare a concursului și au fost declarate inadmisibile.

Proba interviului va avea loc marți, 12 decembrie, și se va desfășura pe platforma Comisiei juridice, numiri și imunități. Ulterior, candidatura selectată va fi propusă plenului Parlamentului spre examinare și votare.

Fluxul de știri
0