Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pentru fotoliul de director al CNA vor concura șase candidați

© Sputnik / Мирослав РотарьНЦБК CNA
НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție a fost anunțat pe data de 19 octombrie, data limită de depunere a dosarelor este 29 noiembrie, ora 17:00

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Șase candidați și-au depus dosarele la Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), a declarat pentru Sputnik-Moldova vicepreședintele comisiei Anatolie Zagorodnâi. 

НЦБК CNA - Sputnik Moldova
Politică
CNA rămâne fără director. Viorel Chetraru își încheie mandatul

Concursul pentru ocuparea funcției de director al Centrului Național Anticorupție a fost anunțat pe data de 19 octombrie. Data limită de depunere a dosarelor este 29 noiembrie, ora 17:00.

Potrivit vicepreședintelui comisiei juridice, la concurs s-au înscris Veaceslav Guțan (Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare și Sfânt”), Bogdan Zumbreanu (CNA), Igor Carlașuc (CNA) și Andrian Moroi (jurist), Sava Maimescu (doctor în drept) și Valentin Dogotari (fost angajat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor). 

”Conform regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director al CNA, comisia urmează să se întrunească zilele următoare în cadrul unei ședințe unde va analiza CV-urile candidaților care s-au înscris la concurs. Membrii comisiei urmează să verifice dacă candidații corespund tuturor rigorilor pentru funcția de director al CNA.  Ulterior, urmează să stabilim procedura de desfășurare a interviurilor cu persoanele care vor trece de proba CV-urilor”, a declarat pentru Sputnik vicepreședintele comisiei juridice.  

Candidatul la funcţia de director trebuie să întrunească următoarele cerinţe:

    a) deţine cetăţenia Republicii Moldova şi este domiciliat pe teritoriul ei; 

    b) are capacitate deplină de exerciţiu; 

    c) are studii superioare juridice; 

    d) are o vechime în muncă în domeniul juridic de cel puţin 10 ani; 

    e) se bucură de o reputaţie ireproşabilă; 

    f) nu este şi nu a fost în ultimii 2 ani membru al vreunui partid politic, nu este şi nu a fost angajat în cadrul organelor permanente ale vreunui partid politic; 

    g) nu are antecedente penale; 

    h) cunoaşte limba de stat; 

    i) este apt din punct de vedere medical pentru exercitarea atribuţiilor.

Mandatul actualului director al CNA, Viorel Chetraru, a expirat la 25 octombrie 2017. Potrivit legislației naționale, directorul CNA este numit în funcție de Parlament cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Funcția de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepția activităților științifice, didactice și de creație.

Fluxul de știri
0