De ce laptele este mai sănătos decât apa când ne este sete

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaLapte
Lapte - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unui nou studiu, desfășurat în Marea Britanie, care investighează efectul potențial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului, laptele este cea mai hidratantă băutură

CHIȘINĂU, 3 dec — Sputnik. Specialiștii ne sfătuiesc să bem minimum 2 litri de lichide pe zi, întrucât hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului. Dar iată de ce apa nu este cea mai hidratantă băutură.

Курица - Sputnik Moldova
Societate
Ai grijă ce mănânci: Lapte cu plumb și carne cu salmonela

Potrivit unui nou studiu, desfășurat în Marea Britanie, care investighează efectul potențial de hidratare al diferitelor băuturi asupra organismului, laptele este cea mai hidratantă băutură.

„Subiecţii au fost împărţiţi în patru grupe, urmând ca fiecare grupă să fie hidratată cu un lichid diferit: apă, lapte, cafea şi suc natural. La sfârşitul orelor de test, surprinzător, s-a ajuns la concluzia că laptele hidratează într-o proporţie mult mai mare organismul uman în comparaţie cu apa. La fel de surprinzător este și faptul ca diferenţele dintre apă şi cafea sau suc natural sunt foarte mici”, scrie napocanews.ro.

Potrivit rezultatelor studiului, laptele hidratează pentru o perioadă de patru ore, în comparație cu apa, efectul căreia se limitează doar la o singură oră.

„Laptele este mult mai bun decât apa sau alte băuturi, deoarece este o sursă de proteine de cea mai mare calitate, dar şi de carbohidraţi, calciu şi electroliţi", spune Brian Timmons, autorul studiului.

Totodată, potrivit lui Timmons, laptele înlocuieşte sarea care se pierde prin transpiraţie şi ajută corpul să reţină fluidele mai bine.

Fluxul de știri
0