Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ai grijă ce mănânci: Lapte cu plumb și carne cu salmonela

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaКурица
Курица - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salmonela în carne de găină și pește, lapte cu plumb și înghețată cu bacterii - ce mai putem găsi pe rafturile magazinelor de la noi?

CHIȘINĂU, 11 oct — Sputnik. Este incredibil cum încearcă comercianții să-i prostească pe cumpărători moldoveni. Rafturile magazinelor sunt pline de produse de-a dreptul periculoase pentru sănătatea oamenilor, pline de substanțe toxice și bacterii.

Cel puțin asta arată rezultatele investigațiilor de laborator din lunile iulie-august curent, făcute publice de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Cercetările au vizat produsele alimentare de producție autohtonă.

Прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Societate
Îngrozitor: Iată ce procurăm din magazinele alimentare din Capitală

Astfel, în raionul Edineț a fost inițiată o anchetă de serviciu pe cazul depistării unei substanțe toxice (plumb) în laptele de vacă, la punctul de colectare a laptelui din satul Zăbriceni. Aici au fost luate toate măsurile de rigoare, astfel că la următorul control nu au mai fost înregistrate încălcări.

În raionul Sângeri, în probele de lapte au fost depistate organisme aerobe. Potrivit ANSA, au fost întocmite prescripții pentru punctul de colectare a laptelui și a fost interzisă achiziționarea laptelui de la exploatația de animale de la care a fost prelevată proba. până la înlăturarea deficiențelor.

La Chișinău, în proba de înghețată au fost depistate bacterii coliforme și colonii aerobe.

La Glodeni, în pulpele de găină și peștele afumat a fost depistată salmonela. Rezultatele de laborator au indicat prezența aceleiași bacterii și într-o probă de cinci kilograme de gambe de pui, aduse la Chișinău din Ucraina. Produsele respective au fost nimicite. Salmonela a fost depistată și într-un lot de 90 de kilograme de gambe de pui de producție autohtonă. Întreaga cantitate a fost supusă prelucrării termice.

Denumirea produsului

Țara de origine

Denumirea indicatorului

Numărul raportului de încercări

Lapte de vacă

Republica Moldova

Elemente toxice (plumb)

Nr.2206 din  13.07.17

Lapte de vacă

Republica Moldova

Numărul de colonii aerobe

 

Nr.2258 din  13.07.17

Înghețată

Republica Moldova

Indici microbiologici(Nr. de colonii aerobe)

Bacterii coliforme

Nr.2303 din 20.07.17

Pulpă de găină

Republica Moldova

Salmonella spp.

Nr.1234 din 02.08.17

Pește afumat

Republica Moldova

Salmonella spp.

Nr.1236 din 02.08.17

Gamba de pui

Ucraina

Salmonell

Infantis

Nr. 2537 din

21.08.17

Sferturi de pui

Republica Moldova

Salmonella

S.Farsta

Nr. 2627 din

29.08.17

Fluxul de știri
0