Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(VIDEO) Răpitorul în armură: Vizită la uzina rusă care produce blindata Tigr

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaБронеавтомобиль "Тигр"
Бронеавтомобиль Тигр - Sputnik Moldova
Abonare
GAZ Tigr este răspunsul Rusiei la nevoia de a transporta rapid trupele pe un teren accidentat, sub amenințarea unei ambuscade sau a minelor inamice

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Russia Today a vizitat fabrica din orașul rus Arzamas unde este produs vehiculul blindat de ultimă generație, scrie RT

Inițial pentru dezvoltarea unui vehicul blindat de teren a fost contractată o companie cu sediul în Emiratele Arabe Unite. Prototipul a apărut pentru prima oară în fața publicului în 2001, însă cooperarea a fost oprită, ambele părți fiind în posesia tehnologiei create în cadrul proiectului comun. Compania din Emirate a materializat-o într-un vehicul numit Nimr. 

Producția variantei rusești este amplasată în regiunea Novgorod, la aproximativ 380 de kilometri est de Moscova, în orașul Arzamas. Fabrica asamblează și alte mijloace de transport cu destinație militară, dar Tigrul este specialitatea sa din anul 2005.

Producătorul e mândru de designul mașinii și gama variată de modificări: pentru armată, organe de ordine, forțe speciale etc. Cu o gardă la sol de 400 mm, Tigr poate să înfrunte terenuri împădurite și câmpuri înzăpezite, trecând cu ușurință de pâraie și mlaștini, în ciuda greutății sale de 7 tone.

Versiunile destinate armatei sunt de obicei echipate fie cu mitralieră de 7,62 mm sau de 12,7 mm, fie cu tun sau lansator de grenade de 30 mm. Mai poate avea în dotare arme mai exotice, inclusiv rachete antitanc sau o turelă cu telecomandă.

Mongolia și Uruguay, chiar Slovacia, membru NATO, au achiziționat vehicule Tigr. China a adaptat designul pentru propriile necesități, numind versiunea YJ2080 și prezentând-o anul trecut la Expo China Military and Civilian Integration. Egiptul dorește să cumpere exemplarele Tigr ca parte a cooperării militare consolidate cu Rusia.

Fluxul de știri
0