Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Ploi torențiale și lapoviță se abat asupra Moldovei

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaСнегопад во Владивостоке
Снегопад во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni avertizează că sâmbătă vor cădea precipitații abundente în toată țara

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat al Moldovei instituit cod galben de precipitații abundente.

Avertizarea este valabilă pentru ziua de sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 0.00 până la ora 18.00.

„Pe 2.12 se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de ploaie, сantitatea de precipitații va constitui 15-35 l/m2, izolat în jumătatea de nord — precipitații sub formă de lapoviță. ", comunică Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Riscuri și recomandări

Meteorologii avertizează că volumul mare de precipitații poate provoca inundarea gospodăriilor situate pe văi, dar și să afecteze casele construite pe povârnișuri. Pe anumite segmente ale râurilor mici și în bazinele acvatice este posibilă creșterea nivelului apelor și ieșirea acestora din maluri. Ploile torențiale pot provoca blocarea rețelelor de canalizare etc.

În aceste condiții se recomandă curățarea rețelelor de scurgere a apelor pluviale, evitarea deplasării în zonele inundate. Conducătorii auto trebuie să adapteze viteza la condițiile carosabilului.

Fluxul de știri
0