Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum vor fi protejați consumatorii de lapte și de produse lactate

Abonare
Executivul intenționează să opereze modificări și completări la propria hotărâre din 5 iulie 2010 cu privire la „Lapte și produse lactate”. Acestea modificări vizează protecția consumatorului de lapte și de produse din lapte.
Când vor fi protejați consumatorii de lapte și produse lactate?

 

Proiectul de amendare a Hotărâre Guvernului din 5 iulie 2010 cu privire la „Lapte și produse lactate" urmează să aducă acest act normativ în concordanță cu prevederile Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului Europei privind anumite tipuri de lapte conservat, parțial sau integral deshidratat și destinat consumului uman.

Solicitată de Sputnik Moldova, președintele Asociației Producătorilor și Procesatorilor de Lapte din Republica Moldova, Carolina Linte, a explicat cum vor fi protejați consumatorii de lapte din Republica Moldova după ce Guvernul va aproba acest proiect de hotărâre, dar nu înainte de a introduce în acest proiect reglementările tehnice care, ulterior fiind respectate vor putea oferi consumatorului garanția că poate consuma un produs de calitate. Doar în acest mod, spune Carolina Linte, vom putea face diferența între produsele lactate cu o concentrație de lapte mai înaltă și acele produse care sunt compuse din diverse adaosuri (ulei vegetal, aditivi, conservanți) iar laptele pur este într-o concentrație foarte mică. 

Fluxul de știri
0