Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul ungar îl acuză pe Soros de imixtiune în campania electorală din 2018

© AP Photo / MTI, Szilard KoszticsakHungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his joint press conference with Russian President Vladimir Putin in the Parliament building in Budapest, Hungary, Tuesday, Feb. 17, 2015. Putin is staying on a one-day working visit in the Hungarian capital.
Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his joint press conference with Russian President Vladimir Putin in the Parliament building in Budapest, Hungary, Tuesday, Feb. 17, 2015. Putin is staying on a one-day working visit in the Hungarian capital. - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul ungar a declarat că miliardarul s-a implicat deja în vicierea campaniei electorale din anul 2018, iar serviciile secrete ale Ungariei pregătesc un raport cu privire la activitatea ”rețelei lui Soros”

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban a acuzat miliardarul american, George Soros de imixtiune în campania electorală din Ungaria, unde în primăvara anului 2018 vor avea loc alegeri parlamentare.

"Rețeaua și mașinăria lui Soros s-au alăturat campaniei electorale. Nimeni nu este bucuros de acest fapt, însă trebuie să privim în față o realitate neplăcută în loc să ascundem capul în nisip pentru că apoi să ne mirăm", a declarat Orban, citat de agenția PAP.

Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his state-of-the-nation address in Budapest, Hungary, February 10, 2017. Among world leaders, Orban is known as one of Soros' most outspoken critics. - Sputnik Moldova
Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"

Premierul ungar a specificat că „mașinăria lui Soros", construită în ultimii 20-30 de ani, realizează un plan de transferare a imigranților în Europa și pentru Budapesta această problemă este „una de viață și de moarte".

"Acest speculator financiar… vrea să distrugă barierele și vrea ca popoarele să nu mai fie separate de granițe, vrea să ne schimbe modul de a fi și să acceptăm cu fericire că aici sosesc oameni de alte culturi, pentru ca noi să le oferim bani. Viziunea lui asupra viitorul diferă radical de ceea ce își dorește Ungaria", a adăugat el.

Potrivit lui Orban, imixtiunea lui Soros în campania electorală din Ungaria constă în susținerea materialelor de presă în favoarea migrației, a organizațiilor neguvernamentale, propagandă, precum și finanțarea unor „centre civice" în țară care „vor acționa asemenea unor partide în perioada campaniei electorale".

Premierul Ungariei a anunțat, de asemenea, că serviciile de informații ale țării au pregătit un raport cu privire la activitatea lui Soros. Orban a evitat să răspundă dacă o parte a acestui document va fi făcută publică, referindu-se la necesitatea unei prudențe, fără a descoperi toate mijloacele de obținere de către statul ungar a unor asemenea informații.

Fluxul de știri
0