Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bradul - prima dezamăgire provocată de Silvia Radu

© SputnikРождественская ель Кишинев 2017
Рождественская ель Кишинев 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Mult lăudatul și mult așteptatul Pom de Crăciun din centrul Capitalei s-a dovedit a fi o urâțenie, chiar dacă a fost dus de departe, de prin Carpații din Ucraina. Și pentru ca dezamăgirea să nu crească în nemulțumire, primarul general interimar Silvia Radu a dispus scoaterea lui imediată din Piața Marii Adunări Naționale.

CHIȘINĂU, 02 dec — Sputnik. Primarul general interimar al Capitalei, Silvia Radu, a dispus ca bradul să fie scos din Piața Marii Adunări Naționale, la puțin timp după ce pomul a fost instalat acolo.

Și asta după ce s-a anunțat că bradul care va fi adus va fi cel mai mare și mai frumos Pom de Crăciun instalat vreodată în Chișinău. De aceea a fost adus tocmai din Ivano-Frankovk. El urma să fie instalat chiar în prima zi de iarnă — 1 decembrie, dar că a fost adus cu întârziere, poate că și din cauza că este unul enorm, are tocmai 30 de metri. Mai rău, pe drum, copacul a fost rău deteriorat, așa că acum arată jalnic.

Cu acest brad, Silvia Radu dorea să-i întreacă pe toți, acest brad urma să devină un simbol, cu acest simbol urma să înceapă o nouă epocă la Chișinău, adică simbolul mandatului ei de primar interimar.

Dar lumea s-a arătat nemulțumită de felul cu arată bradul. Așa că Silvia Radu a fost nevoită să reacționeze. Și bineînțeles, a declarat că ceea ce s-a întâmplat cu bradul este o diversiune, sabotaj, exact ca pe vremea lui Troțki.

"Nu pot sabotajele sau ghinioanele să fie mai puternice decât dorința mea ca locuitorii Chișinăului să aibă parte de sărbători frumoase! Am dispus să fie scos imediat bradul instalat în aceasta dimineața în PMAN, el a ajuns, pur și simplu, distrus. Urmează să vedem mai târziu cum a fost posibil să se întâmple asta și cei care au greșit sau au procedat așa în mod intenționat să suporte consecințele", a scris Silvia Radu pe facebook.

Ca mai jos să adauge.

"Unii își doresc foarte tare ca locuitorii Chișinăului să nu aibă brad de Crăciun anul acesta, dar eu îmi doresc foarte tare ca bradul să fie și va fi unul frumos, chiar dacă mai întârziem câteva zile. Iar ca să elimin orice noi posibile riscuri, voi cumpăra personal acest brad, din bani proprii, îl voi dona municipalității ca un cadou din partea mea pentru locuitorii Chișinăului", a adăugat primarul interimar.

Lumea a făcut glume pe facebook că, de, are de unde Radu să cumpere Bradul, că a lucrat la Union Fenosa și acolo avea un salariu de vreo 430 000 de lei pe lună.

Vom nota că și Guvernul intenționează să instaleze un Pom de Crăciun în centrul Capitalei. Mai exact, pe strada 31 August 1989, în perimetrul dintre străzile Mitropolit Bănulescu Bodoni și Alexandr Pușkin, acolo unde va fi organizat un târg de Crăciun.

© Photo : FacebookPomul de Crăciun din centrul Capitalei
Рождественская ель Кишинев 2017 - Sputnik Moldova
Pomul de Crăciun din centrul Capitalei

Sperăm că Guvernul nu va fi sabotat atât de crâncen precum a fost sabotată Primăria Capitalei.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0