Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Assange afirmă că SUA se pregătesc de un război cu Iranul

© Sputnik / Alex McNotton / Accesați arhiva multimediaJulian Assange
Julian Assange - Sputnik Moldova
Abonare
Fondatorul Wikileaks a explicat ce ar putea semnifica o probabilă numire a noilor șefi la Departamentul de Stat și Agenția Centrală de Informații (CIA) în SUA

CHIȘINĂU, 2 dec — Sputnik. Posibilele proiecte ale administrației americane de a-l desemna pe directorul CIA, Mike Pompeo, ca secretar de stat și pe senatorul Partidului Republican Tom Cotton director al CIA ar putea duce la un conflict armat dintre Statele Unite ale Americii și Iranul, a scris pe contul său de Twitter fondatorul WikiLeaks, Julian Assange.

„Tom Cotton ar putea prelua șefia CIA și Pompeo pe cea a Departamentul de Stat, relatează Sputnik France, cu referire la New York Times. Asemenea schimbări ar putea duce la un război cu Iranul”.

Potrivit lui Assange, "Cotton este un adevărat agresiv față de Iran, față de WikiLeaks și Rusia, primește fonduri de la neoconservatori și grupuri legate de Israel".

Anterior, New York Times a transmis, citând surse din administrația SUA, că șeful cabinetului Casei Albe, John Kelly, a elaborat un "plan de tranziție", conform căruia, Poteo l-ar putea înlocui pe Rex Tillerson.

Potrivit sursei citate, aceste schimbări ar putea avea loc înainte de sfârșitul anului 2017 sau la începutul anului 2018.

Fluxul de știri
0