Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gafă fără precedent: Greșeala Guvernului care i-a lăsat mască pe deputați

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Parlamentului RM 21.09.17
Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O greșeală de proporții a fost admisă de Ministerul Finanțelor în cel mai important document financiar al țării

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Gafă de proporții în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Potrivit celui mai important document financiar al țării, prezentat vineri în Parlament de ministrul Finanțelor Octavian Armașu, anul viitor în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale.

Domnișoară într-un automobil de lux - Sputnik Moldova
Din 2018, persoanele care au mașini de lux vor plăti un impozit suplimentar

Ultimul scrutin prezidențial în țară a avut loc în anul 2016. Președintele țării în Republica Moldova are un mandat de 4 ani, iar următoarele alegeri prezidențiale urmează să se desfășoare în anul 2020.

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2018, anul viitor pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din bugetul țării vor fi alocate 94,4 milioane de lei.

Deputatul Valeriu Ghilețchi l-a rugat pe ministrul Finanțelor să explice acest punct din document.

Armașu a declarat că este o greșeală pe care Ministerul Finanțelor o va corecta până la votarea în lectura a doua a documentului. De fapt, cele 94,4 milioane de lei sunt alocate în 2018 pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare ordinare.

Până a ajuns în Parlament, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018 a fost avizat de Guvernul Republicii Moldova.

Deputații de la Chișinău au început astăzi dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Documentul urmează să fie votat de Parlamentul țării, promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial.

Fluxul de știri
0