Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Declarație șoc în Parlamentul de la Chișinău. Ce le-a spus un deputat colegilor

© Sputnik / Miroslav RotariŞedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Buliga
Şedinţa Comisiei politică externă şi integrare europeană Buliga - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei parlamentare protecție Socială, Sănătate și Familie, Valentina Buliga, a venit cu un apel către ”deputații și deputatele” din Parlamentul de la Chișinău

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. Președintele Comisiei parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie, Valentina Buliga, a condamnat, vineri, în debutul ședinței Parlamentului, mesajele sexiste și comportamentul discriminatoriu al unor deputați și deputate. 

”Asistăm în ultimul timp la tot mai multe situații în care deputații și deputatele din Parlamentul Republicii Moldova recurg la un comportament discriminatoriu și declarații de natură sexistă”, a declarat deputatul. 

Potrivit lui Buliga, diferențele de opinie și apartenență politică nu pot justifica un asemenea comportament. Deputatul a amintit colegilor săi din Parlament că legile Republicii Moldova și normele de conduită interzic utilizarea limbajului discriminator și sexist, a expresiilor și adresărilor ce prezintă femeile și bărbații în manieră umilitoare și degradantă.

Striptease - Sputnik Moldova
Politică
Propunere în Parlamentul din Moldova: Să fie instalată o bară pentru striptease

”Reprezentăm cea mai importantă instituţie din țară, care este permanent în vizorul publicului. În calitate de aleși ai poporului, trebuie să avem o conduită, un mod de exprimare și un nivel de integritate personală ce pot servi drept exemple pentru cetățeni. Avem obligația să ne asigurăm că valorile pe care le comunicăm oamenilor, prin acțiunile și declarațiile noastre, respectă demnitatea umană. O ţară întreagă este cu ochiul pe noi”, a declarat Buliga. 

Președintele Comisiei parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familie s-a adresat către toți bărbații și femeile din Parlament să nu recurgă la afirmații de natură sexistă, să condamne asemenea comportamente și să se solidarizeze cu persoanele vizate de declarațiile sexiste.

Fluxul de știri
0