Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dacă ai pașaport românesc poți zbura în Canada fără viză, dar există o condiție

Abonare
Există însă o singură condiție impusă numai celor care ajung în Canada cu avionul

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. De la 1 decembrie, cetățenii care dețin pașapoarte românești, inclusiv cetățenii Republicii Moldova, nu mai au nevoie de vize pentru a călători în Canada. Este vorba despre călătoriile care nu depășesc jumătate de an.  

Există însă o singură condiție impusă numai celor care ajung în Canada cu avionul. Ei au nevoie de o autorizație specială de călătorie de la autoritățile (eTA).

Autorizația eTA se obține electronic, numai de pe site-ul guvernului canadian. Aceasta costă șapte dolari canadieni. Obținerea autorizației se poate face în câteva minute și are o valabilitate de cinci ani.

Pașaport românesc - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii cu pașaport românesc pot pleca din 1 decembrie în Canada fără vize

Documentele necesare pentru obținerea autorizației eTA sunt:

un pașaport valabil (simplu, electronic, temporar);

un card bancar de credit sau de debit: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRES Visa Debit, JCB, Interac, inlcusiv carduri pre-paid;

adresă de e-mail valabilă.

După efecutarea plății, solicitantul primește un e-mail de confirmare pe adresa înscrisă în cerere, conform ghidului, apoi urmat de un alt e-mail de confirmare de aprobare a eTA. Există însă și posibilitatea ca unele aplicații pentru eTA să dureze și câteva zile pentru a fi procesate.

În cazul unei familii cu mai multe persoane, cererea pentru autorizația eTA trebuie făcută pentru fiecare în parte, de către părinte pentru fiecare copil.

Cei care vor să studieze în Canada pentru perioade mai lungi de șase luni trebuie să obțină un permis pentru studii. Începând cu 1 decembrie 2017, eTA va fi acordată automat atunci când este aprobată eliberarea unui permis de muncă sau de studii.

Autorizația eTA este necesară numai dacă ajungeți în Canada pe calea aerului. Cei care intră pe teritoriul statului canadian cu mașina, autobuzul, trenul sau la bordul unei ambarcațiuni nu au nevoie decât de un pașaport valabil, fără eTA.

Fluxul de știri
0