Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când te-ar putea lăsa autoritățile fără acte de identitate - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Află în ce cazuri autoritățile pot să respingă cererile cetățenilor moldoveni privind eliberarea actelor de identitate

CHIȘINĂU, 1 dec — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat mai multe modificări la Regulamentul privind eliberarea actelor de identitate şi evidenţa locuitorilor Republicii Moldova. Documentul stipulează și cazurile în care cererile cetățenilor moldoveni privind eliberarea actelor de identitate ar putea fi respinse.

Pașaport român - Sputnik Moldova
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci pașaport românesc

"Cererea pentru eliberarea actelor de identitate se respinge în cazul în care solicitantul a prezentat informații frauduloase sau documentele prezentate sunt insuficiente, conțin divergențe, sunt nevalabile ori se constată că nu sunt autentice. În sensul prezentului punct, noțiunea de document nevalabil nu se răsfrânge asupra actelor de identitate care urmează a fi schimbate.

Cererea pentru eliberarea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova sau a documentului de călătorie se respinge și în cazurile în care solicitantului i se suspendă dreptul la libera circulație în străinătate, prevăzute la art.4 alin.(16) din Legea nr.273-XIII din 9 noiembrie 1994 privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte," este scris în articolul 142 din Regulament.

Totodată, potrivit Regulamentului, respingerea neîntemeiată a cererii pentru eliberarea actului de identitate poate fi contestată în modul stabilit de Legea contenciosului administrativ.

Fluxul de știri
0