Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toată lumea îi înjură pe șoferii de maxi-taxi. Dar iată ce a făcut unul

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Nu este un secret că șoferii de maxi-taxi au o reputație proastă în Capitală. Dar iată cazul relatat astăzi de poliție ar putea să le schimbe părerea multora despre această categorie profesională.

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Toată lumea s-a deprins să-i înjure pe șoferii microbuzelor de linie din Capitală: că sunt brutali; că nu fac curățenie în microbuze; că transportă oamenii ca pe vite; că sunt avari și, de dragul unui leu în plus, iau mult mai mulți pasageri decât prevăd normele, încât este aproape imposibil să respiri în microbuzele lor.

Nu e vorba, lumea are dreptate să le facă aceste reproșuri, dar trebuie să țină cont și de faptul că șoferii microbuzelor de linie sunt și ei oameni, că au familii acasă pe care trebuie să le întrețină și au taxe mari de plătit, în special unor firme care intermediază relația lor cu autoritățile municipale, parazitând în felul acesta pe munca lor, care este grea și responsabilă.

Dar nu despre aceasta vrem să relatăm astăzi, ci despre un caz făcut public de poliție care confirmă că șoferii microbuzelor de linie sunt și ei oameni, iar unii dintre ei chiar sunt niște tipi deosebiți.

Poliția Capitalei ne anunță că șoferul unui microbuz de pe linia 113 a contribuit la reţinerea unui hoţ de buzunare, după ce individul a sustras portmoneul cu bani din buzunarul unei adolescente de 16 ani.

Cazul a avut loc în moment ce maxi-taxi se deplasa pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica, când victima a depistat lipsa portmoneului în buzunar, comunicând acest fapt șoferului de microbuz. Respectiv, șoferul a blocat uşile microbuzului şi s-a deplasat la Inspectoratul de Poliţie Botanica, unde au intervenit polițiștii și au reținut un individ de 36 ani. Așa cum era de așteptat, asupra lui a fost depistat portmoneul victimei.

Copil găsit în fântână la Teleneşti - Sputnik Moldova
Societate
Răsturnare de situație în cazul copilului omorât la Telenești

Hoțul s-a dovedit a fi originar din regiunea transnistreană, anterior fiind reţinut şi documentat de poliţişti pentru infracţiuni similare. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţii, oamenii legii au constatat că bănuitul ar mai fi fost implicat în cel puţin trei cazuri de pungășie, comise în transportul public urban.

Infractorul este cercetat penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 de lei la 17 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

Poliţia Capitalei reamintește că a demarat o operaţiune specială de depistare a celor care comit acte de pungășie. Astfel că de la începutul anului au fost înregistrate 88 de pungăşii, ceea ce constituie o scădere în comparaţie cu perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 131 de cazuri.

Fluxul de știri
0