Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Răsturnare de situație în cazul copilului omorât la Telenești

© Photo : IGSUCopil găsit în fântână la Teleneşti
Copil găsit în fântână la Teleneşti - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel a admis demersul procurorilor în cazul copilului de șapte ani omorât la Verejeni, Telenești

CHIȘINĂU, 29 nov — Sputnik. Judecătorii Curții de apel Chișinău au admis cererea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe tatăl băiatului care l-a împușcat pe minorul de șapte ani dintr-o armă de vânătoare. Informația i-a fost confirmată reporterului Sputnik de către șeful Procuraturii Telenești Vasile Cibotaru.

Copilul a dispărut în seara de 18 noiembrie, iar polițiștii și salvatorii au început căutările a doua zi dimineața. Mai târziu, minorul a fost găsit fără suflare într-o fântână, fiind împușcat în umărul stâng.

Potrivit oamenilor legii, băiatul de șapte ani ar fi fost împușcat din imprudență de către un adolescent, care îi era vecin, dar și rudă îndepărtată, din arma de vânătoare a tatălui său.

Poliţia a venit cu detalii în cazul copilului omorât la Teleneşti>>>

Tatăl adolescentului a fost reținuți ulterior pentru 72 de ore. Însă judecătoria raionului Telenești nu a dat curs cererii procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe acesta. Totodată, procurorii l-au pus în libertate pe băiatul care fusese reținut pentru 24 de ore, deoarece acesta nu a împlinit încă vârsta de 14 ani. Acuzatorii au contestat decizia primei instanțe.

"Curtea de apel a admis demersul procurorilor privind arestarea bărbatului pentru 30 de zile, anulând astfel decizia primei instanțe.

Ружье, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri șocante în cazul copilului omorât și aruncat în fântână la Telenești

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal pentru omor intenționat, însă oamenii legii înclină să creadă că ar fi vorba de un omor din imprudență. Dacă rezultatele expertizelor vor confirma că omorul a fost comis din imprudență, fapta va fi recalificată.

Poliția a susținut anterior ipoteza că, după ce l-a împușcat în umăr, suspectul l-ar fi dus pe minor să-l spele la fântână, scăpându-l întâmplător în gol. Pe de altă parte, expertiza ar fi arătat că minorul a murit în urma hemoragiei, astfel că era deja mort atunci când a fost aruncat în fântână.

Fluxul de știri
0