Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Apărării a reacționat la acțiunile SIS la Centrul Militar Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariМинистерство Обороны РМ
Министерство Обороны РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării vine cu o reacție la acțiunile SIS și Procuraturii la Centrul Militar Chișinău

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Ministerul Apărării a venit cu o reacție la reținerile efectuate de ofițerii SIS și procurorii Anticorupție la Centrul Militar din Chișinău. 

”Instituţia colaborează cu organele de anchetă şi oferă sprijinul necesar pentru elucidarea circumstanţelor cazului respectiv. De asemenea, în cadrul Ministerului a fost creată o comisie internă pentru investigarea cazului”, se menționează în comentariul Ministerului Apărării. 

Арест - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Procurorii și ofițerii SIS au descins la Centrul Militar Chișinău. Sunt reținuți

Instituția condamnă orice formă de corupţie în cadrul instituţiei şi va lua măsuri faţă de orice abatere comisă de angajaţii civili, dar şi de militari, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Procurorii i-au reţinut pe şeful Secţiei Teritoriale din cadrul Centrului Militar Chişinău şi şeful Comisiei Medico-Militare a Centrului Militar Chişinău, iar o funcţionară a fost recunoscută în calitate de bănuit.

Potrivit materialelor urmăririi penale, angajații Centrului Militar al muninicipiului Chișinău îi favorizau, contra plată, pe unii cetăţeni ai Republicii Moldova în a se eschiva de la serviciul militar în termen. Cumulativ, aceştia asigurau eliberarea actelor de evidență militară care nu corespundeau adevărului, prin aplicarea unor scheme de corupție, cu implicarea mai multor funcționari și militari din cadrul Centrului Militar Chişinău.

Fluxul de știri
0