Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA provoacă în mod conștient Coreea de Nord

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaLiderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la o paradă militară din Phenian
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, la o paradă militară din Phenian - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit ministrului rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, se pare că SUA ar dori să provoace în mod conștient Phenianul la noi „acțiuni instantanee"

CHIȘINĂU, 30 nov — Sputnik. Potrivit lui lavrov, prin ultimele lor acțiuni, SUA lasă impresia totul a fost făcut de o așa manieră, încât liderul nord-coreean să recurgă la o nouă „aventură".

Церемония открытия нового жилого комплекса на улице Рёмён в Пхеньяне - Sputnik Moldova
Stare de șoc: Coreea de Nord a demonstrat că poate lovi oriunde în SUA!

Șeful diplomației ruse a explicat că în luna septembrie curent, SUA au sugerat că abia în primăvară vor desfășura noi aplicații militare în apropiere de Coreea de Nord și că Phenianul ar face bine să nu recurgă la nicio acțiune bruscă, iar în această situație ar fi binevenită o încercare de inițiere a unui dialog.

„Am fost plini de speranță după o asemenea abordare, însă, brusc, ei (SUA) desfășoară aplicații militare neplanificate în octombrie, apoi în noiembrie, acum au anunțat altele pentru decembrie", a spus Lavrov.

El a mai spus că dacă SUA caută un pretext pentru a distruge Coreea de Nord, atunci să o spună deschis și atunci Rusia va lua o decizie cum să reacționeze.

Anterior președintele american, Donald Trump, a declarat că SUA vor aplica noi sancțiuni față de Phenian ca răspuns la ultima lansare a unei rachete de către Coreea de Nord.

Fluxul de știri
0