Stare de șoc: Coreea de Nord a demonstrat că poate lovi oriunde în SUA!

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaЦеремония открытия нового жилого комплекса на улице Рёмён в Пхеньяне
Церемония открытия нового жилого комплекса на улице Рёмён в Пхеньяне - Sputnik Moldova
Abonare
"Situația poate să scape de sub orice control", există temeri serioase că ar putea începe un război total în zonă - dar noile rachete ale Phenianului pot atinge orice loc din SUA

BUCUREȘTI, 29 nov — Sputnik, D.D. Apreciind ca un succes lansarea noii rachete intercontinentale, conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a declarat că acum are "întreg continentul american în raza sa de acțiune".

КНДР отмечает 60-ю годовщину окончания Корейской войны - Sputnik Moldova
SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"

Coreea de Nord, țară care deține un arsenal impresionat de arme nucleare, a testat ieri o rachetă intercontinentală din categoria Hwasong 15, care a parcurs o traictorie de circa 1000 de kilometri, căzând, după un zbor de circa 50 de minute, în Marea Japoniei.

Deși nu s-au înregistrat incidente, comunitatea internațională a intrat în panică. Japonia a cerut convocarea Consiliului de Securitate al ONU, iar președintele Trump a declarat, sec, "Ne vom ocupa de asta".

Faptul că noul test reprezintă o demonstrație a unei capacități sporite de atac este confirmat chiar de șeful Pentagonului, James Mattis. El a declarat că racheta a ajuns la cea mai mare altitudine dintre toate tirurile efectuate de Phenian până acum, fiind "o amenințare peste tot în lume".

Președintele sud-coreean, Moon Jae-In, a declarat că noul tir este "o provocare iresponsabilă" și că există riscul ca tensiunea din peninsulă să devină incontrolabilă. Coreea de Sud a efectuat câteva tiruri cu rachete cu rază de acțiune scurtă imediat după testul nord coreean.

"Situația poate să scape de sub orice control dacă Nordul finalizează dezvoltarea de rachete balistice ce pot atinge un alt continent", a declarat Moon Jae-In, transmite Agerpres, referindu-se la posibilitatea unui război sau a unor "lovituri preventive" din partea SUA, ceea ce ar putea duce la un război total.

Tensiunea este imensă în capitala Coreei de Sud, Seul, un oraș cu 10 milioane de locuitori, situat la doar 50 de kilometri de linia de demarcație dintre cele două Corei. Agerpres citează un studiu american conform căruia "65.000 de civili și-ar pierde viața la Seul în prima zi a unui atac nord-coreean cu arme convenționale".

Fluxul de știri
0